alkuun

Turvassa365-podcast: Virve 2 tarjoaa uusia mahdollisuuksia viranomaisten yhteistoiminnalle

Viranomaisten yhteydenpidossa käyttämä Virve-palvelu uudistuu vaiheittain 2020-luvulla. Missä siirtymässä mennään juuri nyt? Entä mitä uutta Virve 2 tuo viranomaisten väliseen yhteistoimintaan? Erillisverkkojen toimitusjohtaja Timo Lehtimäen vieraana on aiheesta keskustelemassa Virve-palveluista vastaava liiketoimintajohtaja Jarmo Vinkvist.
viranomaisyhteistyö Virve 2.0

”Laajakaistaisen Virve 2:n myötä saamme puheen rinnalle käyttöön videokuvaa ja sensoritietoa, mikä on viranomaisille tärkeää. Uusi dataliittymä on jo asiakkaiden saatavilla ja tämän vuoden aikana pääsemme tarjoamaan myös uuden puheliittymän ja Ryhmäpuhe-sovelluksen. Kentältä tai toimijoiden kesken välitettävää tietoa käytetään esimerkiksi ajoneuvoissa sekä johtokeskuksissa yhteisen tilannekuvan ja johtamisen perustana”, Virve-palveluista vastaava liiketoimintajohtaja Jarmo Vinkvist sanoo.

Erillisverkkojen Virve-asiakkaat saavat 2020-luvulla käyttöönsä monipuoliset laajakaistaiset mobiilipalvelut. Rakenteilla on alusta, jonka kaikkia innovaatiomahdollisuuksia ei vielä täysin tunneta. Siirtymävaiheessa testataan palveluja yhdessä asiakkaiden kanssa ja käytetään nykyisiä ja uusia Virve-palveluja sujuvasti rinnakkain.

Virvessä on noin 50 000 liittymää ja sitä käyttävät kaikki suomalaiset turvallisuusviranomaiset sekä huoltovarmuustoimijat. Tällä hetkellä Virvessä liikkuu noin 2 miljoonaa ryhmäpuhelua viikoittain.

Kuuntele koko jakso nyt!

Turvassa365-podcastissamme puhumme laaja-alaisesti turvallisuudesta ja varautumisesta alan parhaiden asiantuntijoiden kanssa. Osallistu keskusteluun myös itse: kommentoi ja kysy Twitterissä, LinkedInissä, Instagramissa tai Facebookissa – tai lähetä postia viestinta@erillisverkot.fi.

Julkaisemme jaksot Soundcloudissa, Spotifyssa ja Applen Podcasteissa – ota sopivin kanava seurantaan!

Kuuntele myös aiemmat jaksot:

Miksi Suomen digitaalinen itsenäisyys tulisi turvata myös seuraavalla hallituskaudella? – Vieraana Timo Lehtimäki

5G, metaversumi ja viranomaisviestintä – Vieraana Harri Holma

MITEN VARAUDUT SÄHKÖKATKOKSIIN? – VIERAANA TOMI LOUNEMA

DIGITAALINEN TURVALLISUUS – VIERAANA JARKKO LEVASMA

NATO-JÄSENYYDEN MAHDOLLISUUDET – VIERAANA HANNA-MIINA SIHVONEN

HYBRIDIUHAT JA PELOT – VIERAANA MARKKU KORKIAKOSKI

TEKOÄLY – UHKA VAI MAHDOLLISUUS? – VIERAANA KAROLIINA HAGMAN

TILANNEKUVA JA TUNTEET – VIERAANA JANNE KOIVUKOSKI

KRIITTINEN DATA, TAKAISIN KOTIINKO? – VIERAANA KIMMO ROUSKU