alkuun

Turvassa365-podcast: Tekoäly – uhka vai mahdollisuus turvallisuudellemme?

Miten julkishallinto voisi hyödyntää tekoälyratkaisuja tulevaisuudessa? Entä millaiset lähtökohdat Suomella on pärjätä huipputeknologian kärkimaana? Turvassa365-podcastimme vieraana tekoäly-, virtuaalitodellisuus- ja pilvipalveluratkaisujen asiantuntija Karoliina Hagman Accenturelta.
ALGORITMI podcast tekoäly

Turvassa365-podcastin kolmannessa jaksossa keskustellaan tekoälystä sekä sen mahdollisuuksista ja uhista erityisesti Suomen turvallisuuden näkökulmasta. Accenturen Karoliina Hagman kaipaa lisää kunnianhimoa tekoälyn hyödyntämisessä.

”Meillä on koulutusta ja osaamista sekä paljon teknologiaa valmiina. Tekoälypalveluista saadaan paras hyöty, kun ne huomioidaan nykyistä paremmin julkishallinnossa ja yritysjohtajien päätöksenteossa, ellei osana yhtiön koko strategia, vähintäänkin teknisessä strategiassa.”

Erillisverkkojen teknologiajohtaja Antti Kauppinen sanoo, että suomalaiset turvallisuustoimijat haluaisivat jo nyt hyödyntää tekoälyä esimerkiksi yksinkertaisten työtehtävien automatisoinnissa.

”Voi kuulostaa sci-filtä, mutta emme voi kokonaan sulkea pois sitäkään, että joskus tulevaisuudessa algoritmista kehittyy turvallisuustoiminnassa niin hyvä, että automatisointi voisi toimia esimerkiksi poliisin ja pelastuslaitoksen kenttäjohtamisen tukena.”

Kuuntele koko jakso nyt!

·

Turvassa365-podcast julkaistaan Soundcloudissa, Spotifyssa ja Applen Podcasteissa – ota sopivin kanava seurantaan! Ja kommentoi, kysy, keskustele: lähetä postia viestinta@erillisverkot.fi tai keskustele sosiaalisessa mediassa Erillisverkkojen tileillä.

Kuuntele aiemmat jaksot:

Tilannekuva muodostuu myös tunteista – vieraana Janne Koivukoski

Kriittinen data – takaisin kotiinko? – vieraana Kimmo Rousku