alkuun

Turvassa365-podcast: Aivotutkija Huotilaisen mukaan tekoäly lisää kuormitustamme – ”Ihmisille jää häiriötilanteiden ratkaiseminen”

Millaista on ihmisen mittainen ict? Mitkä ovat Suomen vahvuudet työelämän muutoksissa? Entä mikä on ihmisen rooli, kun tekoäly hoitaa rutiinityöt? Erillisverkkojen toimitusjohtaja Timo Lehtimäen vieraana on aivotutkija ja Helsingin yliopiston professori Minna Huotilainen.
Hyvinvointi teknologia tekoäly

Uudessa Turvassa365-podcastjaksossamme keskustellaan siitä, millaisen muutoksen äärellä työelämämme on ja miten suomalaiset (ja erityisesti kylähullut) pärjäävät siinä. Lisäksi kysymme, missä ihmistä enää tarvitaan, kun koneet hoitavat aina vain suurempaa osaa töistämme.

”Tekoäly vie sellaisten ihmisten duunit, jotka eivät suostu sitä käyttämään. Tai oikeastaan sen duunin vie se toinen ihminen, joka haluaa sitä käyttää. Se on työkalu ihmisten käyttöön ja sen opetteleminen on tietysti oma asiansa. Siihen kannattaa panostaa ja seurailla mitä omalla alalla tapahtuu”, aivotutkija ja professori Minna Huotilainen toteaa.

”Tekoäly täytyy ottaa innokkaasti vastaan ja hyödyntää sitä maksimaalisesti. Kaikkein parhaiten työelämässä tulee pärjäämään, kun on valmis muutoksiin ja ottamaan niiden tuomia etuja vastaan”, sanoo Timo Lehtimäki.

Huotilainen muistuttaa myös palautumisen tärkeydestä, kun työ muuttuu yhä kuormittavammaksi.

”Ihmisille jää häiriötilanteiden ja kielteisten tilanteiden ratkaiseminen. Usein näihin liittyy kielteisiä tunteita, hätäännystä ja paniikkia. Kyseessä on asia, jota meidän täytyy jatkuvasti omassa työssä tehdä. Ei-rutiininomainen työ vaatii enemmän myös palautumiselta”, Huotilainen sanoo.

Podcastissa selviää myös, kuinka aivotutkija pitää huolta omista aivoistaan sekä miten Timo Lehtimäki pärjää muistitestissä.

Kuuntele koko jakso nyt! 

Turvassa365-podcastissamme puhumme laaja-alaisesti turvallisuudesta ja varautumisesta alan parhaiden asiantuntijoiden kanssa. Osallistu keskusteluun myös itse: kommentoi ja kysy TwitterissäLinkedInissäInstagramissa tai Facebookissa – tai lähetä postia osoitteeseen viestinta@erillisverkot.fi.

Julkaisemme jaksot Spotifyssa ja Applen Podcasteissa – ota sopiva kanava seurantaan!

Kuuntele myös aiempia jaksoja:

METAVERSUMI VIRANOMAISEN TYÖSSÄ – HYPEÄ VAI EI?

MITÄ VALTORI JA ERILLISVERKOT TEKEVÄT – JA MIKSI NIIDEN YHTEISTYÖTÄ TARVITAAN?

Onko meillä jäänyt etuovi auki? Suomi vakoilun ja vaikuttamisen kohteena

”Miten saatte pidettyä kaiken kasassa?” – lapset kysyivät, Erillisverkkojen toimitusjohtaja vastasi

Miten turvata suomen itsenäisyys myös kyberavaruudessa?

Vauhtia arkeen ja energiaa töihin työsuhdepyöräilystä – vieraana Kim Höijer ja Maria Hänninen

missä mennään turvallisuuskriittisen teknologian trendeissä? – keskustelemassa antti kauppinen ja janne ahava

VIRVE 2 TARJOAA UUSIA MAHDOLLISUUKSIA VIRANOMAISTEN YHTEISTOIMINNALLE – VIERAANA JARMO VINKVIST