alkuun

Turvassa365-podcast: Miksi Suomen digitaalinen itsenäisyys tulisi turvata myös seuraavalla hallituskaudella?

Seuraavat eduskuntavaalit järjestetään Suomessa keväällä 2023. Kuinka tulevan hallituksen ohjelmassa tulisi turvata digitaalinen itsenäisyytemme? Viestintäjohtaja Katariina Salmisalon kanssa aiheesta keskustelemassa on Erillisverkkojen toimitusjohtaja Timo Lehtimäki.
digitaalinen itsenäisyys hallitusohjelmatavoitteet

”Kiinnitämme aika paljon huomiota siihen, minkälaiset meidän fyysiset rajamme ovat. Nykyaikaisessa maailmassa nostaisin kuitenkin esille digitaalisen itsenäisyyden merkityksen, eli mitkä ovat niitä asioita, mistä me itse haluamme päättää ja missä me haluamme olla se kuningas tiedon päällä”, Erillisverkkojen toimitusjohtaja Timo Lehtimäki sanoo.

Erillisverkkojen hallitusohjelmatavoitteissa digitaalisen itsenäisyyden turvaamista lähestytään kahdesta näkökulmasta: viranomaisviestintäpalvelu Virven toiminta tulisi turvata ja kriittisen ICT-infrastruktuurin omistus ja data pitäisi pysyä luotettavassa omistuksessa ja sijainnissa.

”Virven teknologiapohja on vanheneva, eikä enää täytä kaikkia tulevaisuuden tarpeita. Sen takia Virven kehitys täytyy turvata. Ihan helppoa, hauskaa ja halpaa tämä hanke ei tule olemaan, vaan se vaatii aika paljon rahaa ja resursseja. Siinä tällaiset hallitustasoiset sitoutumiset ovat hyödyksi”, Lehtimäki painottaa.

Kuuntele koko jakso nyt!

Turvassa365-podcastissamme puhumme laaja-alaisesti turvallisuudesta ja varautumisesta alan parhaiden asiantuntijoiden kanssa. Osallistu keskusteluun myös itse: kommentoi ja kysy Twitterissä, LinkedInissä, Instagramissa tai Facebookissa – tai lähetä postia viestinta@erillisverkot.fi.

Julkaisemme jaksot Soundcloudissa, Spotifyssa ja Applen Podcasteissa – ota sopivin kanava seurantaan!

Kuuntele myös aiemmat jaksot:

5G, metaversumi ja viranomaisviestintä – Vieraana Harri Holma

MITEN VARAUDUT SÄHKÖKATKOKSIIN? – VIERAANA TOMI LOUNEMA

DIGITAALINEN TURVALLISUUS – VIERAANA JARKKO LEVASMA

NATO-JÄSENYYDEN MAHDOLLISUUDET – VIERAANA HANNA-MIINA SIHVONEN

HYBRIDIUHAT JA PELOT – VIERAANA MARKKU KORKIAKOSKI

TEKOÄLY – UHKA VAI MAHDOLLISUUS? – VIERAANA KAROLIINA HAGMAN

TILANNEKUVA JA TUNTEET – VIERAANA JANNE KOIVUKOSKI

KRIITTINEN DATA, TAKAISIN KOTIINKO? – VIERAANA KIMMO ROUSKU