alkuun

Turvassa365-podcast: Nato-jäsenyys voisi tuoda uusia mahdollisuuksia turvallisuusalan innovointiin

Mitä turvallisuusinnovaatiot ovat ja miten niitä pitäisi hyödyntää? Entä miten Nato liittyy innovaatioihin? Turvassa365-podcastimme aiheena on nyt turvallisuusalan innovaatiot. Teknologiajohtaja Antti Kauppisen vieraana on erityisasiantuntija Hanna-Miina Sihvonen, joka tuntee tarkasti myös alan kansainväliset trendit.
podcast teknologiainnovaatiot turvallisuus

Innovaatio voi olla jokin uusi keksintö tai tuote, mutta se voi yhdistää myös aiempia teknologioita uudella tavalla. Esimerkiksi Ukraina hyödynsi innovaatioita heti Venäjän hyökkäyssodan alussa, kun Kiovan matkalippu- ja pysäköintisovellus valjastettiin nopeasti väestönsuojelun tietokanavaksi.

Turvallisuusala tarvitsee jatkuvasti uusia innovaatioita, ja ne syntyvät parhaiten eri tahojen yhteistyönä.

”Suomi on toki innovatiivinen maa, mutta meillä on paljon opittavaa turvallisuusinnovaatioiden yhteisessä kehittämisessä. Moni muu maa, kuten Hollanti, Espanja, Iso-Britannia ja Ranska, on siinä jo pidemmällä, . Tarvitsemme Suomessa toisaalta uusia näkökulmia ja toisaalta systemaattisuutta koko innovaatiotoimintaan”, sisäministeriön erityisasiantuntija Hanna-Miina Sihvonen sanoo.

”Nato-jäsenyys voisi edistää teknistä kehitystyötämme. Natolla on oma massiivinen tiede- ja teknologiaorganisaatio, jonka yllättävän suuri projektien ja aiheiden kirjo ulottuu tekniikan kehittämisestä jopa rintasyöpätutkimukseen. Jäsenyys avaisi meille uusia mahdollisuuksia kovatasoiselle tutkimukselle ja tieteelle sekä teknologian kehittämiseen.”

Kuuntele koko jakso nyt!

Turvassa365-podcastissamme puhumme laaja-alaisesti turvallisuudesta ja varautumisesta. Osallistu keskusteluun myös itse: kommentoi ja kysy Twitterissä, Linkedinissä, Instagramissa tai Facebookissa – tai lähetä postia viestinta@erillisverkot.fi.

Julkaisemme jaksot Soundcloudissa, Spotifyssa ja Applen Podcasteissa – ota sopivin kanava seurantaan!

Kuuntele myös aiemmat jaksot:

Turvassa365-podcast: Hybridiuhkien pelkoon auttaa koulutus ja skarppina pysyminen

TEKOÄLY – UHKA VAI MAHDOLLISUUS TURVALLISUUDELLEMME? – VIERAANA KAROLIINA HAGMAN

TILANNEKUVA MUODOSTUU MYÖS TUNTEISTA – VIERAANA JANNE KOIVUKOSKI

KRIITTINEN DATA – TAKAISIN KOTIINKO? – VIERAANA KIMMO ROUSKU