alkuun

Turvassa365-podcast: Digitaalinen turvallisuus vaatii osaamista meiltä kaikilta

Mitä on digitaalinen turvallisuus, ja miten se syntyy? Onko viranomaisilla ja kansalaisilla riittävät digitaidot? Turvassa365-podcastin jaksossa puhutaan digitaalisesta turvallisuudesta ja itsenäisyydestä. Erillisverkkojen toimitusjohtajan Timo Lehtimäen vieraana on valtiovarainministeriön ICT-johtaja Jarkko Levasma.
digitaidot podcast turvallisuus

Turvallisuuden rakentaminen ja ylläpito vaativat laajaa yhteistyötä.

”Digitalisaation kehittäminen ei ole mitään John Wayne -sooloilua, vaan vahvaa ryhmätyötä organisaatioiden sisällä ja niiden välillä”, sanoo Jarkko Levasma, jolla on laajaa kokemusta digitaalisuuden turvallisesta kehittämisestä.

Digitaalinen turvallisuus vaatii teknisen tietoturvan lisäksi jatkuvaa havainnointia ja varautumista yllättäviin tilanteisiin. Turvallisuuden ylläpitoon tarvitaan monipuolista osaamista esimerkiksi kyberrikollisuuden torjunnassa. Huippuasiantuntijoiden lisäksi vastuu on kaikilla meistä.

”Meidän jokaisen – julkishallinnon työntekijän ja ihan kaikkien kansalaisten – pitää tietää digitaalisesta turvallisuudesta”, Levasma sanoo.

Kuuntele koko jakso nyt!

Turvassa365-podcastissamme puhumme laaja-alaisesti turvallisuudesta ja varautumisesta alan parhaiden asiantuntijoiden kanssa. Osallistu keskusteluun myös itse: kommentoi ja kysy Twitterissä, Linkedinissä, Instagramissa tai Fb:ssä – tai lähetä postia viestinta@erillisverkot.fi.

Julkaisemme jaksot Soundcloudissa, Spotifyssa ja Applen Podcasteissa – ota sopivin kanava seurantaan!

Kuuntele myös aiemmat jaksot:

NATO-JÄSENYYS VOISI TUODA UUSIA MAHDOLLISUUKSIA TURVALLISUUSALAN INNOVOINTIIN – VIERAANA HANNA-MIINA SIHVONEN

HYBRIDIUHKIEN PELKOON AUTTAA KOULUTUS JA SKARPPINA PYSYMINEN – VIERAANA MARKKU KORKIAKOSKI

TEKOÄLY – UHKA VAI MAHDOLLISUUS TURVALLISUUDELLEMME? – VIERAANA KAROLIINA HAGMAN

TILANNEKUVA MUODOSTUU MYÖS TUNTEISTA – VIERAANA JANNE KOIVUKOSKI

KRIITTINEN DATA – TAKAISIN KOTIINKO? – VIERAANA KIMMO ROUSKU