Vastuullisuus

Vastuullisuus

Hoidamme tehtävämme yhteiskunnan toimivuuden ja viestinnän turvaajina vastuullisesti

Vastuullisuutemme ydin on tuottaa turvalliset kriittisen toiminnan ja viestinnän ict-palvelut tehokkaasti kaikille sidosryhmillemme ja koko yhteiskunnalle.

Vastuullisuusteemamme

Ympäristö – huolehdimme ilmastosta

Sitoudumme kansainvälisten ilmastokokousten päätöksiin hillitä ilmaston lämpenemistä. Pienennämme hiilijalanjälkeämme vuosittain ja tuotamme palveluitamme yhteiskunnan tarpeisiin energiatehokkaasti.

Yhteiskunnan toimivuus

Vastuullisuutemme ydin on tuottaa turvalliset kriittisen toiminnan ja viestinnän palvelut kaikille sidosryhmillemme ja koko yhteiskunnalle taloudellisesti ja tehokkaasti.

Asiakkaamme – palveluiden häiriöttömyys ja tietoturva

Asiakkaamme ja heidän tarpeensa ovat liiketoimintamme keskiössä. Palveluidemme on toimittava luotettavasti ja tietoturvallisesti normaalioloissa ja häiriötilanteissa sekä poikkeusoloissa.

Uudistuva työyhteisö – hyvinvoiva ja osaava henkilöstö

Toimintamme perusta on hyvinvoiva, ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilöstö. Tarjoamme henkilöstöllemme monipuoliset tehtävät ja kehittyvän työyhteisön mahdollisuudet vakavaraisessa yhtiössä.

Hyvä hallintotapa ja talous

Vastuullinen liiketoiminta ja hyvä hallintotapa mahdollistavat turvallisuutta palvelevien toimintojen ylläpitämisen ja kehittämisen. Erityistehtäväyhtiönä tuotamme palvelut yhteiskunnalle kustannustehokkaasti.

LuE lisää hyvästä hallintotavasta 

Vastuulliset hankintakäytännöt

Palvelumme perustuvat vastuullisuuteen ja turvallisuuteen vaativissa ja muuttuvissa olosuhteissa. Laatuvaatimuksemme ovat korkeat ja odotamme myös toimittajiemme sitoutuvan niihin sekä kehittämiseen.

Lue lisää hankintakäytännöistä

Vastuullisuus on strateginen valintamme

Vastuullisuus on osa liiketoimintamme perusluonnetta ja sen merkitys korostuu toiminnassamme. Vastuullinen toiminta ja liiketoimintatavat ovat strateginen valintamme. Vastuullisuus on yksi arvoistamme luottamuksen, yhteistyön ja kehityksen lisäksi. Vastuullisuusohjelmamme tavoite on keskusteleva kumppanuus sidosryhmiemme, kuten asiakkaiden, omistajien ja toimittajien kanssa.

Raportoimme yritysvastuustamme vuosittain.

TUTUSTU VUODEN 2019 YRITYSVASTUURAPORTTIIMME

Tutustu aiempiin yritysvastuuraportteihimme

Vastuullisen liiketoiminnan tavoitteemme 2025:

  • Palvelumme ovat mitattavasti häiriöttömiä ja energiatehokkaita. Sitoudumme pienentämään hiilijalanjälkeämme: hiilijalanjälkemme lähenee nollaa 2035.
  • Vastuullinen toiminta on yhteistä tekemistä, innovaatiokulttuuria ja hyvinvoinnin perusta.
  • Vahva vastuullisuusosaaminen on jatkuvaa koulutusta, käytäntöjä ja tutkimusyhteistyötä.
  • Hyvän hallinnon periaatteet eettisine ohjeineen ohjaavat meitä ja kumppaneitamme.
  • Vastuullisuus on olennainen osa hankintojamme.

Kestävän kehityksen tavoitteet Erillisverkoissa

Edistämme liiketoiminnallamme YK:n kestävän kehityksen tavoitteita (Sustainable Development Goals, SDG).

Toimintamme ydintä ovat vastuullisesti tuotetut, turvalliset kriittisen toiminnan ja viestinnän palvelut. Tämä tarkoittaa varmennettuja yhteyksiä, laatua ja vakautta. Lisäksi Erillisverkoissa korostuu dialoginen kumppanuus, joka kantaa hedelmää yhteiskunnan toimintaan. Digitalisaatio mahdollistaa asioita, jotka ovat tärkeitä meille ihmisille, suomalaiselle yhteiskunnalle ja globaalille kestävälle kehitykselle.

LUE TARKEMMIN KESTÄVÄN KEHITYKSEN TAVOITTEISTAMME

Eettiset toimintaperiaatteemme

Erillisverkot noudattaa kaikessa toiminnassaan lakeja, määräyksiä ja muita säännöksiä sekä eettisiä toimintaperiaatteita. Noudatetaamme toiminnassamme valtionhallinnon arvopohjaa ja eettisiä ohjeita.

Työntekijämme noudattavat eettisiä toimintaperiaatteita ja sisäisiä ohjeita. Kannustamme asiakkaitamme, yhteistyökumppaneitamme ja henkilöstöämme ilmoittamaan kaikista väärinkäytöksiin tai epäeettiseen toimintaan liittyvistä epäilyksistään.

TEE VÄÄRINKÄYTTÖILMOITUS

EETTISET TOIMINTAPERIAATTEET (CODE OF CONDUCT)

EETTISET TOIMINTAPERIAATTEET KUMPPANEILLE (CODE OF CONDUCT FOR SUPPLIERS)

Ota yhteyttä

Kerromme mielellämme lisää vastuullisuudesta Erillisverkoissa.
Mari Suokari
Mari Suokari
Vastuullisuuspäällikkö Suomen Erillisverkot -konserni mari.suokari@erillisverkot.fi