alkuun

Turvassa365-podcast: Miten varaudut sähkökatkoksiin?

Suomea ja Eurooppaa uhkaa sähköpula tulevana talvena. Miten mahdollisiin sähkökatkoihin pitää varautua niin töissä kuin kotonakin? Missä asioissa Suomella olisi parannettavaa? Turvassa365-podcastissa paneudutaan nyt varautumiseen. Timo Lehtimäen vieraana on aiheen todellinen ekspertti eli Erillisverkkojen johtava asiantuntija Tomi Lounema.
podcast turvallisuus varautuminen

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan vaikuttaa välillisesti koko Eurooppaan ja esimerkiksi energian- ja sähkönsaantiin tulevana talvena. Sähköpula voi aiheuttaa parin tunnin sähkökatkoja jopa ilman ennakkovaroitusta.

”Näin pitkät sähkökatkot ovat erityisesti kaupungeissa monelle uusi asia. Miten toimitaan, kun koko kaupunginosa pimenee, hissit eivät kulje eivätkä sähköovet aukea? Lyhyetkin sähkökatkot vaikuttavat nopeasti koko yhteiskuntaamme. Katkoihin kannattaa valmistautua ennalta, jotta tilanteessa osaa toimia rauhallisesti”, Tomi Lounema painottaa.

”Kaikki ymmärtävät varautumisen merkityksen tällä hetkellä, kun Euroopassa on käynnissä sota. Mutta varautumiseen on panostettava kaikkina aikoina – myös silloin kun välitöntä uhkaa ei ole näkyvissä”, Timo Lehtimäki muistuttaa.

Kuuntele koko jakso nyt!

·

Turvassa365-podcastissamme puhumme laaja-alaisesti turvallisuudesta ja varautumisesta alan parhaiden asiantuntijoiden kanssa. Osallistu keskusteluun myös itse: kommentoi ja kysy Twitterissä, Linkedinissä, Instagramissa tai Fb:ssä – tai lähetä postia viestinta@erillisverkot.fi.

Julkaisemme jaksot Soundcloudissa, Spotifyssa ja Applen Podcasteissa – ota sopivin kanava seurantaan!

Kuuntele myös aiemmat jaksot:

DIGITAALINEN TURVALLISUUS – VIERAANA JARKKO LEVASMA

NATO-JÄSENYYDEN MAHDOLLISUUDET – VIERAANA HANNA-MIINA SIHVONEN

HYBRIDIUHAT JA PELOT – VIERAANA MARKKU KORKIAKOSKI

TEKOÄLY – UHKA VAI MAHDOLLISUUS? – VIERAANA KAROLIINA HAGMAN

TILANNEKUVA JA TUNTEET – VIERAANA JANNE KOIVUKOSKI

KRIITTINEN DATA, TAKAISIN KOTIINKO? – VIERAANA KIMMO ROUSKU