alkuun

Verkko-operaattoripalvelut

Varmistamme Suomen turvallisuuden kannalta tärkeiden viranomaisten ja valtion ylimmän johdon viestintää kaikissa tilanteissa. Olemme korkean varautumisen verkko-operaattori. Verkko-operaattoripalveluihin kuuluvat hallinnon turvallisuusverkon (Tuve) tarpeisiin tuotettavat verkko- ja infrastruktuuripalvelut. Turvallisuusverkon viranomaisradioverkkopalveluita tuottaa Erillisverkot ja muita tieto- ja viestintäteknisiä palveluja sekä integraatiopalveluja valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori.
0 +
Palvelun käyttäjää
0 /7
Korkean varautumisen verkko-operaattori

Verkko-operaattoripalvelut  ovat asiakkaidemme käytettävissä koko valtakunnan alueella, ja tuotamme, valvomme ja hallinnoimme palveluja kellon ympäri.

Korkean varautumisen verkko-operaattorina takaamme osaamisellamme verkolle ja infrastruktuurille häiriöttömän palvelutuotannon kaikissa turvallisuustilanteissa. Varmistamme turvallisuusviranomaisten toimintaa niin normaalioloissa, normaaliolojen häiriötilanteissa kuin poikkeusoloissakin. Valtionjohdon päätöksenteko ja tilannekuvan muodostuminen helpottuu ja viranomaisten välinen tiedonvaihto paranee.  Turvallisuusviranomaisten yhteisillä palveluilla poistamme yksittäisten viranomaisten tarpeen itse rakentaa ja ylläpitää turvallisuuden ja varautumisen vaatimukset täyttäviä tietoliikenneyhteyksiä ja laitetiloja.

Palveluidemme käyttäjiä ovat esimerkiksi ministeriöt, Puolustusvoimat, hätäkeskukset, Rajavartiolaitos, poliisi ja pelastusviranomaiset. Palveluilla on yli 35 000 käyttäjää.

Verkko-operaattoripalvelut on osa turvallisuusverkkotoimintaa, joka perustuu lakiin julkisen hallinnon turvallisuusverkkotoiminnasta (10/2015). Laissa säädetään turvallisuusverkon omistukseen ja hallintaan liittyvistä järjestelyistä, palveluntuottajista ja esimerkiksi verkon käyttäjistä.

Ota meihin yhteyttä

Kerromme mielellämme lisää ja autamme rakentamaan juuri teidän tarpeisiinne sopivan palvelukokonaisuuden.

Joni Sätilä

Joni Sätilä

Asiakkuuspäällikkö +358 50 308 9986 joni.satila@erillisverkot.fi

Mika Sormunen

Mika Sormunen

Asiakkuuspäällikkö +358 50 4102 281 mika.sormunen@erillisverkot.fi