alkuun

Turvassa365-podcast: 5G tuo metaversumin ja muita mullistuksia

5G mahdollistaa monet uudet ominaisuudet ja laajennukset jo muutaman vuoden kuluessa. Metaversumi on yksi näistä. Teknologiajohtaja Antti Kauppisen vieraana on verkkojen kehittämisen asiantuntija, Nokia Fellow Harri Holma.
5G METAVERSUMI podcast

”Ensimmäinen nykyisenkaltainen älypuhelin eli iPhone tuli vuonna 2007. Nyt olemme vastaavanlaisen uuden ajan alussa, kun metaversumi on syntymässä. Emme tiedä vielä, mihin kaikkeen se vaikuttaa – kuten emme tienneet ensin älypuhelimistakaan”, sanoo Nokia Fellow, tekniikan tohtori Harri Holma.

Holman työkenttänä Nokiassa on koko maailma, ja hän on ollut alan kansainvälisenä asiantuntijana kehittämässä jo 3G- ja 4G-verkkoja. Nyt vuorossa ovat 5G-verkot, jotka tuovat aivan uusia mahdollisuuksia myös viranomaisille.

”Virtuaalitodellisuus ja rikastettu todellisuus vaikuttavat myös viranomaisviestintään. Seuraavaksi voimmekin miettiä, miten tuottaa tilannekuvaa varten vain olennaista dataa. Eli laajennetun todellisuuden lisäksi tarvitsemme myös pelkistetyn todellisuuden”, teknologiajohtaja Antti Kauppinen kuvailee.

Kuuntele koko jakso nyt!

Turvassa365-podcastissamme puhumme laaja-alaisesti turvallisuudesta ja varautumisesta alan parhaiden asiantuntijoiden kanssa. Osallistu keskusteluun myös itse: kommentoi ja kysy Twitterissä, Linkedinissä, Instagramissa tai Fb:ssä – tai lähetä postia viestinta@erillisverkot.fi.

Julkaisemme jaksot Soundcloudissa, Spotifyssa ja Applen Podcasteissa – ota sopivin kanava seurantaan!

Kuuntele myös aiemmat jaksot:

Miten varaudut sähkökatkoksiin? – VIERAANA TOMI LOUNEMA

DIGITAALINEN TURVALLISUUS – VIERAANA JARKKO LEVASMA

NATO-JÄSENYYDEN MAHDOLLISUUDET – VIERAANA HANNA-MIINA SIHVONEN

HYBRIDIUHAT JA PELOT – VIERAANA MARKKU KORKIAKOSKI

TEKOÄLY – UHKA VAI MAHDOLLISUUS? – VIERAANA KAROLIINA HAGMAN

TILANNEKUVA JA TUNTEET – VIERAANA JANNE KOIVUKOSKI

KRIITTINEN DATA, TAKAISIN KOTIINKO? – VIERAANA KIMMO ROUSKU