alkuun

Turvassa365-podcast: Mitä Valtori ja Erillisverkot tekevät ­– ja miksi niiden yhteistyötä tarvitaan?

Mitä eroa ja mitä samaa valtion ICT-taloissa Valtorissa ja Erillisverkoissa on? Miksi niiden yhteistyö on erityisen tärkeää Suomelle, ja millainen mielikuva niiden johtajilla on toistensa työstä? Erillisverkkojen toimitusjohtaja Timo Lehtimäen vieraana on aiheesta keskustelemassa valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin toimitusjohtaja Marja Rantala.
ict-palvelut viranomaisviestintä viranomaisyhteistyö

Suomen valtion ja sen kriittisten toimijoiden ”ICT-perusta” ja kivijalka tunnetaan päättäjien keskuudessa vielä paikoin yllättävän heikosti. Esimerkiksi moni aloittava kansanedustaja ei tunne Valtoria ja Erillisverkkoja – saati tiedä, mitä eroa niillä on.

Turvassa365-podcastin uudessa jaksossa Valtorin ja Erillisverkkojen toimitusjohtajat Marja Rantala ja Timo Lehtimäki pistävät toisensa testiin, kun roolit vaihtuvat: kuinka hyvin he tuntevat toistensa organisaatiot? Miten he esittelisivät ne maallikolle?

Lehtimäki ja Rantala puhuvat jaksossa erityisesti myös Erillisverkkojen ja Valtorin välisestä yhteistyöstä, jota he pitävät erityisen tärkeänä Suomelle. Mitä käy, jos Erillisverkot ja Valtori epäonnistuvat yhteistyössään? Entä, jos ne onnistuvat?

”Pidän tärkeänä maalata kuvaa myös niistä asioita, joita voi tapahtua, jos tarvittavat järjestelmät ja maamme ICT-perusta eivät toimi”, Rantala sanoo.

Rantala korostaa myös, kuinka tärkeää on muistaa palvelujen ketjuuntuminen ja siilojen välttäminen.

”Ei Erillisverkot yksin, ei Valtori yksin, ei viranomainen yksin – nykypäivänä kukaan ei enää pärjää tässä digitalisoituneessa maailmassa niin, että jokin tietty toiminto kattaisi kaiken. Tarvitaan toimivaa, saumatonta ketjua yli näiden palveluntuottajien ja palvelua käyttävien organisaatioiden rajojen”, hän sanoo.

Kuuntele koko jakso nyt!

Turvassa365-podcastissamme puhumme laaja-alaisesti turvallisuudesta ja varautumisesta alan parhaiden asiantuntijoiden kanssa. Osallistu keskusteluun myös itse: kommentoi ja kysy TwitterissäLinkedInissäInstagramissa tai Facebookissa – tai lähetä postia viestinta@erillisverkot.fi.

Julkaisemme jaksot Soundcloudissa, Spotifyssa ja Applen Podcasteissa – ota sopivin kanava seurantaan!

Kuuntele myös aiempia jaksoja:

Onko meillä jäänyt etuovi auki? Suomi vakoilun ja vaikuttamisen kohteena

”Miten saatte pidettyä kaiken kasassa?” – lapset kysyivät, Erillisverkkojen toimitusjohtaja vastasi

Miten turvata suomen itsenäisyys myös kyberavaruudessa?

Vauhtia arkeen ja energiaa töihin työsuhdepyöräilystä – vieraana Kim Höijer ja Maria Hänninen

missä mennään turvallisuuskriittisen teknologian trendeissä? – keskustelemassa antti kauppinen ja janne ahava

VIRVE 2 TARJOAA UUSIA MAHDOLLISUUKSIA VIRANOMAISTEN YHTEISTOIMINNALLE – VIERAANA JARMO VINKVIST

MIKSI SUOMEN DIGITAALINEN ITSENÄISYYS TULISI TURVATA MYÖS SEURAAVALLA HALLITUSKAUDELLA? – VIERAANA TIMO LEHTIMÄKI

5G, metaversumi ja viranomaisviestintä – Vieraana Harri Holma