alkuun

Turvassa365-podcast: Metaversumi viranomaisen työssä – hypeä vai ei?

Mikä paljon puhuttu metaversumi on? Missä sitä käytetään jo nyt eri toimialoilla ja viranomaistyössä, entä tulevaisuudessa? Mikä metaversumissa on hypeä ja mikä ei? Erillisverkkojen teknologia- ja turvallisuusjohtaja Antti Kauppisen vieraana on tekoäly- ja metaversumistrategisti Vesa Auvinen.
ict-palvelut teknologia viranomaisviestintä

Uudet teknologiat tekevät kovaa vauhtia tuloaan arkeemme ja viranomaisten työhön. Yksi niistä on paljon puhuttu metaversumi. Mitä kaikkea se pitää sisällään ja missä se on käytössä jo nyt? Entä mitä viranomaisten ja turvallisuuskriittisten toimijoiden pitäisi siitä ajatella?

”Kaikki digitaalisen maailman uhat voivat siirtyä metaversumiin ja saada vahvistusta. Myös täysin uudenlaisia huijausmuotoja voi tulla”, sanoo tekoäly- ja metaversumistrategisti Vesa Auvinen tulevaisuuteen ja muutosjohtamiseen erikoistuneelta Dazzlelta.

Auvinen on menestykseksi nousseen kirjan Metaversumi! Matkaopas johdolle, hallitustyöläisille, omistajille ja uteliaille (Kauppakamari, 2023) kirjoittaja. Hän kuvaa itseään tulevaisuusilon rakentajaksi.

Hän sanoo, että julkisuudessa metaversumi on ollut esillä paljolti vasta kuluttajille suunnattujen, esimerkiksi Metan toteuttamien sovellusten kautta. Palveluita on kuitenkin tulossa myös teollisuuteen, yrityksille ja julkiselle sektorille – kuten viranomaisille.

”Metaversumin supervoima on siinä, että se pystyy yhdistämään kaiken fyysisen, digitaalisen ja virtuaalisen: tuomaan ihmiset, teknologiat, yritykset ja kaiken olemassa olevan virtuaalimaailmoihin, joissa voidaan luoda aivan uusia asioita.”

Jaksoa isännöi Erillisverkkojen teknologia- ja turvallisuusjohtaja Antti Kauppinen, joka luotsaa keskustelun kiinnostaville vesille: Pitääkö viranomaisen palveluineen olla metaversumissa, kun kuluttajatkin ovat siellä? Miten kaupungit käyttävät metaversumia nyt ja tulevaisuudessa? Kenen lait metaversumissa pätevät, kun maiden rajoja ei ole?

Kuuntele koko jakso nyt! 

Turvassa365-podcastissamme puhumme laaja-alaisesti turvallisuudesta ja varautumisesta alan parhaiden asiantuntijoiden kanssa. Osallistu keskusteluun myös itse: kommentoi ja kysy TwitterissäLinkedInissäInstagramissa tai Facebookissa – tai lähetä postia osoitteeseen viestinta@erillisverkot.fi.

Julkaisemme jaksot Spotifyssa ja Applen Podcasteissa – ota sopiva kanava seurantaan!

Kuuntele myös aiempia jaksoja:

MITÄ VALTORI JA ERILLISVERKOT TEKEVÄT – JA MIKSI NIIDEN YHTEISTYÖTÄ TARVITAAN?

Onko meillä jäänyt etuovi auki? Suomi vakoilun ja vaikuttamisen kohteena

”Miten saatte pidettyä kaiken kasassa?” – lapset kysyivät, Erillisverkkojen toimitusjohtaja vastasi

Miten turvata suomen itsenäisyys myös kyberavaruudessa?

Vauhtia arkeen ja energiaa töihin työsuhdepyöräilystä – vieraana Kim Höijer ja Maria Hänninen

missä mennään turvallisuuskriittisen teknologian trendeissä? – keskustelemassa antti kauppinen ja janne ahava

VIRVE 2 TARJOAA UUSIA MAHDOLLISUUKSIA VIRANOMAISTEN YHTEISTOIMINNALLE – VIERAANA JARMO VINKVIST

MIKSI SUOMEN DIGITAALINEN ITSENÄISYYS TULISI TURVATA MYÖS SEURAAVALLA HALLITUSKAUDELLA? – VIERAANA TIMO LEHTIMÄKI