alkuun

Puolustusvoimien kriittinen data tarvitsee turvatut yhteydet – katso video

Erillisverkkojen ylläpitämä turvallisuusverkko on Puolustusvoimille yksi keskeisistä maanpuolustuksen mahdollistajista.
digitaalinen itsenäisyys puolustusvoimat turvallisuusverkko

Erillisverkot tuottaa hallinnon turvallisuusverkon (TUVE) verkko- ja infrastruktuuripalveluja ja on siten varmistamassa viranomaisten ja valtionjohdon viestintää. Puolustusvoimat tarvitsee turvallisia, suojattuja yhteyksiä ja palveluita, jotta se voi toteuttaa omaa tehtäväänsä Suomen turvaamisessa.

 

Puolustusvoimien tietty kriittiseksi turvaluokiteltu data liikkuu TUVE-turvallisuusverkossa, joka on eriytetty julkisesta tietoverkosta täysin omaksi kokonaisuudekseen. Erillisverkot tuottaa turvallisuusverkkoon myös viranomaisradioverkkopalvelut.

”Meille Puolustusvoimissa Erillisverkot ja Erillisverkkojen ylläpitämä turvallisuusverkko ovat maanpuolustuksen keskeisiä mahdollistajia. Tämä verkko mahdollistaa viranomaisten välisen yhteistyön: sujuvan ja turvallisen tiedonvaihdon niin turvallisuusverkossa kuin viranomaisverkko Virvessäkin”, sanoo Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskuksen johtaja, kommodori Juha Ravanti.

”Luotettava yhteistyö ja vakaat palvelut ovat tärkeitä, koska Suomen turvallisuus perustuu jatkossa ehkä entistäkin enemmän luotettaviin tietoteknisiin palveluihin ja tietoverkkoihin.”

Lue lisää:

Data ja automaatio helpottavat Rajavartiolaitoksen työtä – katso video

Viranomaisverkko Virve yhdistää turvallisuustoimijat halki Suomen – katso video

Verkko-operaattoripalvelut

Viranomaisverkko Virve

Virve siirtyy uuteen teknologiaan 2020-luvulla