alkuun

Data ja automaatio helpottavat Rajavartiolaitoksen työtä – katso video

Kehitämme uusia palveluita yhdessä asiakkaidemme kanssa. Rajavartiolaitoksen kokeilussa selvitimme, miten datan avulla voi tehostaa ja varmistaa partiointikykyä sekä pidentää partioalusten käyttöikää.
data-analytiikka pilvipalvelut rajavartiolaitos

Rajavartiolaitoksen alukset partioivat Suomen aluevesillä myös äärioloissa, jolloin alukset ja kuljettajat altistuvat voimakkaalle rasitukselle.

Millaista dataa partioaluksista kerätään, ja mitä se kertoo? Katso video Rajavartiolaitoksen data-analytiikkakokeilusta!

 

Rajavartiolaitos tarvitsee tekniikkaa, joka mittaa käyttäjään kohdistuvaa tärinää ja muuta rasitusta ja kertoo, kun näitä on liikaa. Data-analytiikka hyödyttää myös alusten ylläpidossa, kun esimerkiksi huoltotarpeen ennakoiminen helpottuu.

”Erillisverkkojen palvelut takaavat meille mahdollisuuden kerätä, analysoida ja taltioida dataa. Luotettava, turvallinen pilvipalvelu on datan keräämisen ehdoton edellytys”, sanoo kommodori, Rajavartiolaitoksen alusyksikön päällikkö Ari Laaksonen.

Kun datan rooli kasvaa, ihminen voi keskittyä suunnitteluun ja päätöksentekoon tai osallistua vaativiin pelastustehtäviin.

”Data ja automaatio helpottavat työtämme.”

Puolustusvoimien kriittinen data tarvitsee turvatut yhteydet – katso video

Viranomaisverkko Virve yhdistää turvallisuustoimijat halki Suomen – katso video