alkuun

Ryhmävideopalvelu välittää suoraa kuvaa maastopalojen valvontalennoilta – katso video

Suomessa maastopalojen syttymistä valvotaan aluehallintoviraston koordinoimilla tähystyslennoilla. Nouse mukaan valvontalennolle ja näe, kuinka yhteistyö taivaan ja maanpinnan välillä toimii.
palolennot ryhmävideopalvelu virve

Jos syrjäisellä alueella syttyy maastopalo, voi tuli levitä nopeasti kenenkään huomaamatta ja aiheuttaa valtavia tuhoja. Siksi syrjäisiä seutuja valvotaan aluehallintoviraston hallinnoimilla palolennoilla 22:lla eri reitillä ympäri Suomen. Ilmassa päivystetään erityisesti silloin, kun maastopaloriski on korkealla.

”Keskimäärin joka kolmannella tai neljännellä lennolla tehdään jonkinasteinen palohavainto. Havainto voi olla maastopalo, liikennevälinepalo, rakennuspalo tai jokin muu onnettomuustilanne”, pelastusylitarkastaja Mika Kurvinen Pohjois-Suomen aluehallintovirastosta kertoo.

Pohjois-Suomen Aluehallintovirasto on hankkinut Erillisverkkojen Ryhmävideopalvelun järjestelmät kaikille 22 lentoreitille. Suoraan taivaalta tietoturvallisesti välittyvä videokuva auttaa pelastuslaitoksia muodostamaan tilannekuvan sekä helpottaa pelastajien työtä maan pinnalla.

Lue ja katso lisää:

Maastopalot kuriin palolennoilla – ryhmävideopalvelu välittää taivaalta suoraa videokuvaa johtokeskukselle

Viranomaisverkko Virve yhdistää turvallisuustoimijat halki Suomen – katso video