alkuun

Kun tavanomainen ei riitä – Erillisverkot julkaisi Strategia 2030:n

Erillisverkkojen tuore strategia tähtää kasvuun. Vastuullisen liiketoiminnan, asiakaspohjan ja tunnettuuden kasvu on edellytys myös Erillisverkkojen asiakkaiden – viranomaisten ja turvallisuustoimijoiden – vaikuttavuuden kasvulle.
strategia

”Tavoittelemme entistä vahvempaa ja vaikuttavampaa roolia yhteiskunnassa. Olemme viranomaisten ja turvallisuustoimijoiden digitalisaation luottokumppani, ja se edellyttää meiltä jatkuvaa kehittymistä”, toimitusjohtaja Timo Lehtimäki kiteyttää.

Timo Lehtimäki
Toimitusjohtaja Timo Lehtimäki

Erillisverkot hakee Strategia 2030:ssa selkää muutosta. Teknologiakehityksen kelkassa pysyminen edellyttää organisaatiolta joustavuutta, jatkuvaa oppimista ja innovatiivisuutta. Toisaalta jotta Erillisverkkojen asiakkailla on käytössä maailman toimivimmat turvallisuustoiminnan digitaaliset ratkaisut, sekä nykyisten palvelujen että uuden teknologian on oltava riittävän koeteltua.

”Asiakkaillemme tavanomainen turvallisuus- ja varautumistaso ei riitä. Me Erillisverkoissa huolehdimme omalta osaltamme, että viranomaisten ja turvallisuustoimijoiden digitaaliset palvelut ovat maailman parhaita”, Lehtimäki painottaa.

Visiomme: ”Maailman parasta digitaalista turvallisuutta” Asiakkaillamme on käytössään maailman toimivimmat turvallisuustoiminnan digitaaliset ratkaisut

Vahva palvelurepertuaari ja tie tulevaisuuteen

Erillisverkkojen palvelurepertuuarista löytyy jatkossakin turvallisuusverkon verkko- ja infrastruktuuripalvelut, Suomessa sijaitsevat turvapilvi- ja konesalipalvelut, viranomaisverkko Virven nykyiset ja tulevat laajakaistaiset palvelut sekä erilaiset palvelut kansallisen kriittisen infrastruktuurin suojaamiseen.

Nykyisten palvelujen lisäksi Erillisverkot näyttää entistä vahvemmin tietä kestävään tulevaisuuteen. Vahva asiakastarpeiden ja uusien teknologioiden tunteminen mahdollistavat sen, että tuoreet innovaatiot voidaan esitellä ja tuoda myös turvallisuustoimijoiden ulottuville.

Esimerkiksi tulevaisuuden Virve-palvelut muotoillaan tiiviissä asiakasyhteistyössä ja niiden rakentajana Erillisverkot on edelläkävijä myös kansainvälisesti. Toinen hyvä esimerkki on luotettavaa aika- ja paikkatietopalvelua tarjoava Galileo PRS -satelliittipalvelu, jota Erillisverkot kehittää yhdessä Traficomin kanssa. Suomi on PRS-palvelun eurooppalainen edelläkävijä.

Missiomme: ”Kun tavanomainen ei riitä” Rakennamme Suomesta turvallisemman olemalla viranomaisten ja turvallisuustoimijoiden digitalisaation luottokumppani

Mukana jokaisen suomalaisen arjessa

”Olemme olemassa yhteiskuntaa ja sen kansalaisia varten. Rakennamme yhdessä turvallisuustoimijoiden kanssa turvallisempaa Suomea”, Lehtimäki sanoo.

Jotta tässä roolissa onnistutaan, tarvitaan jokaista erillisverkkolaista.

”Lähtökohtana on, että meillä on töissä alan parhaat osaajat, jotka voivat hyvin. Panostamme jatkossakin vahvasti henkilöstöömme. Työhyvinvointiin liittyvät olennaisesti muun muassa motivoivat työtehtävät, mahdollisuus kehittyä, esihenkilöiden ja koko organisaation tuki sekä vaikkapa terveyden ylläpitäminen”, Lehtimäki listaa.

Lisäksi valtioyhtiöltä odotetaan vastuullisuutta kaikessa toiminnassa.

”Vastuullisuus syntyy valinnoista, joita teemme työssämme päivittäin. Vastuullisuus on läsnä kaikessa toiminnassamme. Asiakkaille tämä näkyy esimerkiksi ympäristötavoitteenamme sekä vähentää omaa hiilijalanjälkeämme että edistää asiakkaidemme hiilikädenjälkeä digitalisaation keinoin.”

Lue lisää Strategia 2030:sta