alkuun

Virve-viranomaisverkon kunnossapito vahvistuu: Erillisverkot sopimukseen Digitan kanssa

Erillisverkot on solminut sopimuksen Virve-viranomaisverkon kunnossapidosta Digita oy:n kanssa. Sopimuksella varmistetaan viranomaisia ja huoltovarmuuskriittisiä toimijoita palvelevan radioverkon tehokas ylläpito ja luotettava kuuluvuus.
huoltovarmuus viranomaisviestintä Virve-verkko

Solmittu sopimus koskee Virven tukiasemien, toistimien ja niiden antennijärjestelmien kunnossapitopalvelua. Digita ja Erillisverkot ovat jo aiemmin solmineet sopimuksen myös verkon rakentamispalvelusta ja varavoimajärjestelyistä.

Kesäkuun alusta 2022 voimaan astuva sopimus on solmittu vuosille 2022-2025 ja mahdollisille optiovuosille. Viiden vuoden sopimuksen arvo on vuosittain yli 100 000 euroa. Sopimus huomioi joustavasti myös mahdolliset radioverkon laajuusmuutokset.

”Olemme tyytyväisiä, että sopimuskokonaisuus – ei pelkästään kunnossapidosta – vaan myös verkon rakentamisesta ja varavoimakoneista on nyt solmittu Digitan kanssa. Digitalla on vahva alueellinen toiminta ja saamme kokonaisosaamisen kattavasti käyttöömme. Sopimuksella vahvistamme kykyämme tuottaa nykyiset Virve-palvelut kustannustehokkaasti ja laadukkaasti asiakkaillemme. Samanaikaisesti rakennamme rinnalla uutta laajakaistaista palvelua”, toteaa Erillisverkkojen liiketoimintajohtaja Jarmo Vinkvist.

”On hienoa, että yhteistyömme Erillisverkkojen kanssa laajenee entisestään. Sopimus vahvistaa Digitan asemaa turvakriittisten palveluiden tuottajana. Maankattavan läsnäolon lisäksi Digitan 24/7 toimiva palvelukeskus takaa Virve-palveluille korkean laadun”, vahvistaa operatiivinen johtaja Markus Ala-Hautala Digitasta.

Viranomaisverkko Virve uudistuu laajakaistaiseksi Virve 2 -palveluksi 2020-luvulla https://www.erillisverkot.fi/virve2-0/.

Lisätietoja:

Jarmo Vinkvist, liiketoimintajohtaja, Suomen Erillisverkot -konserni
040 501 5195, jarmo.vinkvist@erillisverkot.fi

Harri Lipponen, asiakkuusjohtaja, Digita oy
040 505 9782, harri.lipponen@digita.fi

viestintä@erillisverkot.fi

Suomen Erillisverkot -konserni on valtion kokonaan omistama erityistehtäväyhtiö, joka turvaa yhteiskunnan kriittistä viestintää ja johtamista kaikissa olosuhteissa. Erillisverkot tuottaa yhteiskunnan turvallisuutta ja toimivuutta tukeville organisaatioille ict-palveluja kriittiseen viestintään, tilannejohtamiseen ja kriittisen infrastruktuurin suojaamiseen. www.erillisverkot.fi

Digita on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja sekä maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Turvaamme jokapäiväisten yhteyksien toimivuuden, sekä monimuotoisen viestinnän saatavuuden kaikille suomalalaisille ympäristöä kunnioittaen. Yhtiö omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa, toimii antenniverkon maksu-tv-operaattorina, sekä kehittää tulevaisuuden broadcasting-palveluja. Digitan tietoliikennepalveluita ovat privaattiverkot, sisäpeittoratkaisut, tietoliikenteen masto- ja kattopaikkojen hallintapalvelut sekä esineiden internet (IoT) ja konesalipalvelut. Palveluita tarjotaan mediayhtiöille, kuluttajilla, matkapuhelinoperaattoreille, teollisuudelle, infrastruktuuriyhtiöille sekä kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti yli 200 alan osaajaa ja haluamme olla alamme paras työpaikka kaikille. www.digita.fi