alkuun

Erillisverkot uudisti nykyisen Virve-verkon tukiasemapaikkojen sopimukset

Erillisverkot on uudistanut Virve-viranomaisverkon tukiasemapaikkojen vuokrasopimukset Telia Towers Finlandin, Elisan ja Digitan kanssa. Sopimuksilla varmistetaan Virven nykyinen kuuluvuus palvelun TETRA-teknologiaan perustuvan elinkaarivaiheen loppuun.
mastopaikat radioverkko tukiasemat

Uudet sopimukset ovat jatkoa aiemmille hankintasopimuksille. Niiden piiriin kuuluu lähes kaikki järjestelmän 1450 antenni- ja laitepaikkaa. Suurin osa tukiasemapaikoista on vuokrattu Telia Towers Finlandilta. Elisan ja Digitan mastopaikat täydentävät ja varmentavat optimaalisen radiopeiton.

Sopimukset on solmittu vuosille 2021-2025 ja mahdollisille optiovuosille. Viiden vuoden sopimusten arvo on yhteensä noin 30 miljoonaa euroa. Sopimukset mahdollistavat joustavasti radioverkon laajuusmuutokset.

”Olemme tyytyväisiä pitkäkestoiseen ja erinomaiseen yhteistyöhön Telian, Elisan ja Digitan kanssa. Allekirjoitetut sopimukset varmistavat, että pystymme jatkossakin tuottamaan nykyiset Virve-palvelut kustannustehokkaasti ja laadukkaasti. Sopimuksia hyödynnetään siihen saakka, kun käyttäjät ovat siirtyneet uuteen laajakaistaiseen palveluun”, toteaa Erillisverkkojen liiketoimintajohtaja Jarmo Vinkvist.

Viranomaisverkko Virve uudistuu laajakaistaiseksi Virve-palveluksi 2020-luvulla https://www.erillisverkot.fi/virve2-0/.

Lisätietoja:

Jarmo Vinkvist, liiketoimintajohtaja, Suomen Erillisverkot -konserni
040 501 5195, jarmo.vinkvist@erillisverkot.fi
viestintä@erillisverkot.fi