alkuun

Vuoden 2015 Timanttiteko-palkinto Tornion järjestelykeskukselle

”Järjestelykeskus on usean toimijan yhteinen ponnistus ja edustaa siten kokonaisturvallisuuden käytännön sovellusta parhaimmillaan”, palkinnon luovuttanut Turvallisuuskomitean puheenjohtaja Jukka Juusti totesi.

Tornion järjestelykeskus on laajamittaisen maahantulon hallintaan saamiseksi perustettu keskus, jossa turvapaikanhakijat rekisteröidään ja josta hakijat ohjataan rekisteröinnin jälkeen koordinoidusti eri paikkakuntien vastaanottokeskuksiin.

Keskuksen toimintaan osallistuu päivittäin poliisin, Suomen punaisen ristin ja maahanmuuttoviraston henkilöstöä. Lisäksi keskuksen toimintaa on tukenut rajavartiolaitoksen, puolustusvoimien ja Tullin henkilöstöä.

Yhteiskunnan turvallisuutta edistämässä

Timanttiteko-palkinnon myöntää vuosittain Turvallisuuskomitea ministeriöiden valmiuspäällikkökokouksen esityksestä. Palkinto luovutettiin yhdeksännen kerran esimerkilliselle toiminnalle, kehitystyölle ja innovaatiolle, jolla edistetään yhteiskunnan turvallisuutta.

Palkinnon myöntämisen kriteereinä arvioitiin muun muassa esitetyn tahon tai toiminnan merkitystä väestön, yhteiskunnan tai valtion turvallisuudelle sekä moninaista hyödynnettävyyttä poikkihallinnollisesti. Lisäksi arvioitiin toiminnan tai sen tulosten kustannustehokkuutta, monistettavuutta ja innovatiivisuutta sekä ajankohtaisuutta.

Lisätietoja komitean tehtävistä ja toiminnasta www.turvallisuuskomitea.fi ja yhteiskunnan turvallisuusstrategiasta www.yhteiskunnanturvallisuus.fi.

Voit lukea lisää Tornion järjestelykeskuksesta ja Timanttiteko-palkinnosta Erve Uutisista.

 Lisätietoa palkinnosta antaa:

Tatu Mikkola, yleissihteeri, Turvallisuuskomitean sihteeristö
Puh. +358 295 140 702, tatu.mikkola(a)turvallisuuskomitea.fi
Turvallisuuskomitean sihteeristö, tk(at)turvallisuuskomitea.fi