alkuun

Viranomaisverkko Virve turvaa viestinnän Lahden MM-kisoissa

Hiihdon MM-kisojen turvajärjestelyt Lahdessa ovat mittavat. Viranomaisverkko Virve takaa turvallisuusvastaavien yhteydenpidon tilanteessa kuin tilanteessa.

Lahden MM-kisat ovat poikkeuksellisen suuri yleisötapahtuma. Se asettaa vaatimuksia myös turvallisuudesta vastaaville organisaatioille: tapahtumaturvallisuuden asiantuntijalle Local Crew Oy:lle, poliisille, ensihoidolle, Päijät-Hämeen pelastustoimelle sekä lukuisille vapaaehtoisille. Viranomaisradioverkko Virve on ensiarvoisen tärkeä yhteistyökalu.

Virven etuja ovat yhteinen ryhmäviestintä, nopeus ja varmuus sekä se, että verkko on suojattu. Isoissa yleisötilaisuuksissa ja tapahtumissa kaupalliset televerkot ovat usein kovassa käytössä. Virven viestiliikenne on sen sijaan varattu ainoastaan turvallisuusviranomaisille sekä heidän avustajilleen. Verkko on aina käytettävissä.

Lukuisat tukiasemat takaavat Virven tehokkaan ja sujuvan toiminnan. Lahden MM-kisojen ajaksi niiden radiokapasiteettia lisätään entisestään. Lisäkapasiteettia ja varmuutta Lahdessa antaa siirrettävä tukiasemavaunu.

– Turvallisuudesta huolehtivien tahojen yhteydenpito ja yhteistoiminta eivät sujuisi ilman Virveä. Verkko yhdistää sekä johtamisen että käytännön toiminnan. Virven kautta viesti kulkee aina, sanoo aluepalopäällikkö Heikki Suomalainen Päijät-Hämeen pelastuslaitokselta.

Jokaisella Lahdessa mukana olevalle organisaatiolle on Virvessä oma puheryhmänsä. Tarvittaessa kaikki turvallisuudesta vastaavat tahot saadaan samaan ryhmään. Päätelaitteita on Lahdessa käytössä useita kymmeniä.

Virve on maailman ensimmäinen maanlaajuinen Tetra-standardiin perustuva viranomaisradioverkko.

Lisätiedot:

Jarmo Vinkvist, toimitusjohtaja, Suomen Virveverkko Oy, Suomen Erillisverkot -konserni, puh. o40 501 5195, jarmo.vinkvist@erillisverkot.fi

Mari Suokari-Pärssinen, viestintäpäällikkö, Suomen Erillisverkot -konserni, puh. 040 756 0850, mari.suokari-parssinen@erillisverkot.fi