alkuun

Konesalipalvelut laajenevat yhä

Erillisverkkojen konesalien asiakkaille on tarjolla huipputurvallisuutta ja arkea sujuvoittavia lisäpalveluita.
datacenter datakeskus konesali

Erillisverkkojen konesalituotantoryhmää vetävä Pasi Kuivalainen kertoo, että konesalipalveluja hyödyntävät asiakkaat ovat kiinnostuneita varsinkin uusista lisäarvopalveluista, jotka sujuvoittavat toimintaa.

Pasi Kuivalainen.
Pasi Kuivalainen

”Tyypillisesti asiakkaalla ei ole resursseja tai halua hoitaa ihan kaikkea itse, vaan hän on halukas ulkoistamaan. Omaan ydinbisnekseen halutaan keskittyä, tämä on selkeä ja vahvistuva trendi.”

Vanhastaan konesaleissa on 24/7-valvomopalvelu ja esimerkiksi automaattiset sammutuslaitteistot ja palohälytykset kaikissa kohteissa. Peruspakettiin kuuluu myös laitekaappipalvelu, jossa räkki valmistellaan asiakkaalle palvelimen tai verkkolaitteen asennusta varten.

”Tällöin mukaan kuuluu tietenkin sähkö ja riittävä jäähdytyskapasiteetti sekä ylläpidon palvelut”, Kuivalainen toteaa. Erillisverkkojen konesaleissa on kahdennettu jäähdytys ja sähkönsyöttö on myös UPS-varmennettu. Virransyöttö on keskeytymätön.

Uusia asennus-, huolto- ja purkupalveluita

Jo vakiintuneen palvelutarjonnan rinnalle on tuotu monipuolisia asennus-, huolto- ja asiantuntijapalveluja.  Asiakkaan ei esimerkiksi enää tarvitse hoitaa palvelinten ja verkkolaitteiden asennusta itse, vaan sen voi jättää Erillisverkkojen huoleksi.

Laitehäiriön sattuessa Erillisverkkojen konesalipalvelut taas tarjoavat viankorjauspalvelua. Vastaavasti laitteen elinkaaren päässä tarjolla on laitteen purku- ja hävityspalvelu. Näin saadaan ikään kuin koko ketju kuntoon kriittisten tietojen turvallisuuden osalta.

”Palveluillemme on selvästi kysyntää. Jatkojalostamme niitä edelleen tarpeiden mukaan”, Kuivalainen toteaa.

Luotettavuus omaa luokkaa

Kuivalaisen mukaan kasvavat turvallisuustarpeet saavat toimijat etsimään mahdollisimman luotettavia kumppaneita ja sijoituspaikkoja konesaleilleen.

”Sataprosenttisesti Suomen valtion omistama Erillisverkot on tällä saralla aika lailla omaa luokkaansa”, Kuivalainen huomauttaa.

Konsesalitilat rakennetaan asiakkaan vaatimusten mukaisesti, ja ne varmistetaan niin teknisiä vikoja, ulkopuolisia uhkia kuin yhteiskunnan kriisitilanteitakin vastaan.

Konsesalitilat varmistetaan niin teknisiä vikoja, ulkopuolisia uhkia kuin yhteiskunnan kriisitilanteitakin vastaan.

”Turvallisuus on meille se tärkein myyntivaltti. Toimintavarmuus säilyy kaikissa olosuhteissa”, Kuivalainen toteaa.

Toiminta kasvaa, tekijöitä tarvitaan

Kuivalaisen mukaan yhtenä polttavana asiana agendalla on rekrytointi: konesaliryhmään tarvitaan lisää tekeviä käsiä ja ajattelevia aivoja.

”Käytämme osin konesaleissa erillistä palvelutoimittajaa. Tarvitsemme kuitenkin lisää omaa väkeä, jotta pystymme vastaamaan asiakkaan palvelutarpeisiin myös tulevaisuudessa.”