alkuun

Erillisverkkojen strategia tähtää kriittisten ict-palveluiden kehittämiseen ja turvaamiseen – katso video, jossa kurotetaan korkeammalle!

Erillisverkkojen uusi strategia on vastaus nopeasti muuttuvaan kansainväliseen turvallisuustilanteeseen, talouden haasteisiin ja teknologian kehitykseen. Yhtiön visiona on olla vaikuttava ja rohkea yhteiskunnan turvaaja.
kokonaisturvallisuus strategia tilannekuva

Erillisverkkojen erityistehtävä kriittisen tietoliikenteen ja ict-palveluiden tuottajana ei muutu uuden strategian myötä. Yhtiö haluaa kuitenkin varmistaa palveluiden iskunkestävyyden sekä tavoittelee entistä vaikuttavampaa roolia valtion ict-toimijana.

”Haluamme olla viranomaisille ja turvallisuustoimijoille paras kumppani Suomessa. Erillisverkkojen menestyminen tarkoittaa asiakkaidemme onnistumista. Käytännössä tämä on sitä, että pystymme vastaamaan turvallisuustoimijoiden tarpeisiin joustavasti ja takaamaan tarvittavan varautumis- ja turvallisuustason”, Erillisverkkojen toimitusjohtaja Timo Lehtimäki kertoo.

Näiden tavoitteiden saavuttaminen edellyttää rohkeutta katsoa niin omaa toimintaa kuin koko yhteiskunnan kehitystä laajemmin.

Strategian ytimessä yhteistyö ja vaikuttavuus

Erillisverkot korostaa tarvetta vakaille, mutta samalla innovatiivisille palveluille. Innovatiivisuus tarkoittaa nykypäivän ja tulevaisuuden haasteisiin vastaavien, uusien, edistyksellisten ratkaisujen ja toimintamallien kehittämistä.

”Asiakkaamme tarvitsevat entistä nopeampia yhteyksiä ja ajanmukaisempia ominaisuuksia. Siksi viemme muun muassa parhaillaan viranomaisviestintää laajakaistaiseen aikaan. Virve 2 -palvelun on oltava koko valtiohallinnon, mutta myös muiden turvallisuustoimijoiden paras ict-palvelu”, Lehtimäki linjaa.

Lisäksi strategiassa painotetaan tiivistä yhteistyötä asiakkaiden ja muiden ict-toimijoiden kanssa. Myös kansainvälisestä yhteistyötä tarvitaan.

”Tarvitsemme käyttäjien näkemystä siitä, kuinka voimme kehittää palveluitamme juuri heille paremmaksi. Kuuntelemme asiakkaitamme herkällä korvalla ja haluamme tehdä kehitystyötä yhdessä. Lisäksi yhteistyö eri kumppaneidemme kanssa on avainasemassa, jotta saamme palvelumme tehokkaasti tuotettua”, Lehtimäki sanoo.

Tavoitteena on lisätä niin verkkojen, konesalien kuin muidenkin palveluiden käyttäjiä, mikä puolestaan lisää toiminnan vaikuttavuutta – ja parhaimmillaan koko yhteiskunnan turvallisuutta.

Paukkuja työhyvinvointiin ja vuorovaikutukseen

Erillisverkkojen strategian ytimessä on myös henkilöstön hyvinvointi ja mahdollisuus kehittymiseen. Erillisverkot mahdollistaa henkilöstölleen ammatillista kehittymistä, vaihtoehtoisia urapolkuja ja työkiertoa. Jokaiselle annetaan vapaus olla oman työnsä johtaja – vastuun kantaminen ja vastuulliset toimintatavat ovat jokaisen erillisverkkolaisen työpöydällä.

”Olen ylpeä siitä työstä, jota yhdessä teemme kaikkien suomalaisten arjen sujumisen ja turvallisuuden eteen. Erillisverkkolaiset ovat olleet hieman liiankin nöyriä – haluan, että jokainen voi tuntea ylpeyttä omasta työstään, mutta myös koko yhtiön toiminnasta ja tarinasta”.

Lehtimäen mukaan terve ylpeys syntyy vaikuttavasta palvelurepertuuarista, mutta myös avoimesta yrityskulttuurista, jossa keskustelu ja kuuntelu ovat keskiössä. Kollegoiden auttamisesta jokainen voi saada buustia myös itselleen.

Lue lisää Erillisverkkojen strategiasta.