alkuun

Erillisverkkojen sovellushankinta varmistaa ryhmäpuhelut nykyisen ja laajakaistaisen Virven välillä

Viranomaisverkko siirtyy käyttämään laajakaistaista teknologiaa vaiheittain vuodesta 2022 lähtien. Samalla kun uutta Virve-palvelua rakennetaan, Erillisverkot huolehtii siirtymäkauden (2023-25) palveluista. Erillisverkkojen ryhmäpuhesovelluksen avulla varmistetaan ryhmäpuheluiden välittyminen nykyisen ja tulevan palvelun välillä.
laajakaistainen virve ryhmäpuhelu virve

Viranomaisten ja turvallisuustoimijoiden työssä keskeinen ryhmäpuhe tulee olemaan tärkein ominaisuus myös tulevaisuuden laajakaistaisessa Virvessä. Erillisverkkojen hankkima ryhmäpuhesovellus mahdollistaa niin kutsutut PPT (Push to talk) -palvelut nykyisen Virve-verkon ja tulevan laajakaistaisen Virven välillä siirtymäkauden aikana.

Siirtymäkauden ryhmäpuhepalvelu perustuu Airbusin Agnet-sovellukseen, josta Erillisverkot teki hankintapäätöksen 15.12.2021. Uuden sovelluksen asiakastestaukset aloitetaan vuoden 2022 aikana.

”Ryhmäpuheratkaisullamme varmistetaan Virve-käyttäjien luotettavat ja sujuvat palvelut myös siirtymäkauden aikana. Ryhmäpuhe on viranomaisille ja muille turvallisuustoimijoille elintärkeä ominaisuus. Käyttäjät pääsevät hyödyntämään laajakaistaisen viestinnän ja päätelaitteiden mahdollisuuksia joustavasti jo siirtymäaikana”, Erillisverkkojen kehityspäällikkö Ari Toivonen kuvaa.

Erillisverkkojen Virve-ryhmäpuhesovellushankinta mahdollistaa myös käyttäjäorganisaatioiden noin 1300 oman asiakassovelluksen joustavan päivittämisen laajakaistateknologiaan siirtymäkauden aikana 2023-25. Siirtymäkauden jälkeisen 3GPP-standardin mukaisen ryhmäpuhesovelluksen julkinen kilpailutus aloitetaan vuonna 2024.

Suomi on maailman johtavia maita viranomaisten ja turvallisuustoimijoiden välisessä yhteistyössä. Yhteistyön mahdollistava Erillisverkkojen Virve-verkko on siirtymässä laajakaistateknologiaan, ja palvelu käyttää jatkossa kaupallisia 4G- ja 5G-mobiiliverkkoja. Uudessa Virve-palvelussa viranomaiset saavat käyttöönsä etuoikeutetut liittymät sekä uusia tilannejohtamista tehostavia toimintoja. Lue lisää hankkeesta.

Lisätietoja antavat:

Ari Toivonen, kehityspäällikkö, Erillisverkot, ari.toivonen@erillisverkot.fi, 040 626 8231
Katariina Salmisalo, viestintäjohtaja, Erillisverkot, katariina.salmisalo@erillisverkot.fi, 040 701 6576