alkuun

Erillisverkkojen datakeskukset turvaavat sekä kansalaisten että viranomaisten arkea

Kansalaisten ja viranomaisten viestintä vaatii datakeskuksilta ja konesaleilta turvallisuutta ja toimintavarmuutta. Katso videolta, kuinka Erillisverkot turvaa yhteiskunnan digitaalisia palveluita.
datakeskus kapasiteetti konesali

Arkemme on riippuvainen tekniikan toimivuudesta, koska koko yhteiskunta rakentuu tietoliikenteen varaan. Digitaaliset palvelut onkin suojattava kaikkien mahdollisten ja välillä mahdottomiltakin tuntuvien ongelmatilanteiden varalta.

Datakeskusten esittelyvideo näyttää välähdyksen siitä, mitä turvalliset konesali-, kapasiteetti- ja tietoliikennepalvelut voivat asiakkaalle olla.

Kyberturvallisuus ja fyysinen suojaus huipussaan

Monet julkiset ja yksityisen sektorin organisaatiot tarvitsevat kyberturvallisia datakeskuksia, joihin voi joko sijoittaa toimintansa kannalta kriittisimmät palvelimet tai ostaa sieltä määrämittaista kapasiteettipalvelua. Erillisverkkojen datakeskukset ovat huipputurvallisia: sekä fyysinen suojaus että kyberturvallisuus on viety todella pitkälle. Erillisverkot tarjoaa myös erilaisia tietoliikennepalveluja viranomaisille ja muille toimijoille, joille pelkkä tavanomainen ei riitä.

Erillisverkkojen 15 maanalaista laitetilaa vastaavat siis tähän kysyntään. Peruskallion turvassa olevat datakeskukset sijaitsevat valtakunnallisen tietoliikenteen runkoverkon solmukohdissa.

Juttu on alunperin julkaistu 15.9.2017.