alkuun

Data liikkui ensimmäistä kertaa Virve 2.0 -palvelun rakentajien kesken

Virve 2.0 -hankkeessa kirjattiin tärkeä virstanpylväs 18. helmikuuta 2021, kun päästiin testaamaan tietoliikenteen toimivuutta rakenteilla olevassa palvelussa. Erillisverkkojen testiympäristössä saatiin tuolloin integraatio valmiiksi Ericssonin toimittamien keskeisten tietojärjestelmien (Core) ja Elisan toimittaman radioverkon välillä.
4G elisa ericsson

Erillisverkkojen testiliittymällä otettiin yhteys internetiin ja data saatiin ensimmäistä kertaa kulkemaan koko verkon läpi. Bitti siis liikkuu uudessa palvelussa.

”Tekeminen on aloitettu puhtaalta pöydältä, mikä on näin isossa kokonaisuudessa nykyään hyvin harvinaista. Suunnittelua, laiteasennuksia, ohjelmistoasennuksia, käyttöönottoja ja integrointeja on takana valtava määrä. Haasteita on ollut, mutta niistä ollaan selvitty kunnialla. Minut jopa yllätti se, miten helposti Coren ja radioverkon integrointi onnistui kaiken valmistelun jälkeen. Tästä testaaminen toden teolla vasta alkaa”, kertoo hankkeessa testaamisesta vastaava kehityspäällikkö Joel Lehtomäki Erillisverkoilta.

Tämä konkreettinen saavutus kertoo, että uusi Virve 2.0 -palvelu on jo kovaa vauhtia rakentumassa. Miten virstanpylvästä arvioi Virve-palvelujen laajakaistaista kehittämistä useita vuosia eteenpäin vienyt Erillisverkkojen Antti Kauppinen?

”Tämä on ehdottomasti tärkeä merkkipaalu Virve 2.0 -hankkeelle. Integraatio on usean kuukauden työrupeaman tulos, joka on syntynyt Erillisverkkojen, Elisan ja Ericssonin tiiviissä yhteistyössä. Nyt saavutetun kyvykkyyden avulla voimme tarjoa dataliittymiä tämän vuoden aikana. Myös tulevat vuodet ovat hankkeelle kiireisiä, jotta asiakassiirtymä nykyisestä Virve-palvelusta uuteen voidaan suorittaa suunnitellusti vuosina 2023-2025”, toteaa teknologiajohtaja Kauppinen.

Virve 2.0 on yksi valtionhallinnon keskeistä ict-hankkeista 2020-luvulla. Virve-viranomaisverkko siirtyy laajakaistaiseksi palveluksi asteittain vuodesta 2023 lähtien. Erillisverkkojen operoiman palvelun keskeiset tietojärjestelmät toimittaa Ericsson ja Elisa vastaa 4G- ja 5G -radioverkkopalvelusta.

Tiedote 9.4.2020 Elisa ja Ericsson kumppaneina tulevaisuuden Virve-viranomaisverkon toteutuksessa

Lisätietoja antaa:

Antti Kauppinen, teknologiajohtaja, antti.kauppinen@erillisverkot.fi, 040 866 8582