alkuun

Antti Kauppinen: Erillisverkkojen tekoälystrategia tarjoaa uusia mahdollisuuksia turvallisuustoimijoille

Päätimme Suomen Erillisverkoissa syksyllä 2019 selvittää, kuinka voisimme parhaiten palvella asiakaskuntaamme tekoälyä hyödyntämällä. Tarkastelussa halusimme ottaa huomioon teknologian suomat mahdollisuudet, Erillisverkkojen strategian ja erityistehtävän sekä turvallisuustoiminnan asettamat vaatimukset. Osana tätä selvitystyötä luotiin Erillisverkkojen ensimmäinen, asiakashaastatteluihin perustuva tekoälystrategia.

Tekoäly on tällä hetkellä 5G:n lisäksi laajan teknologisen innostuksen ja kiinnostuksen kohteena. Siitä puhutaan jopa uutena teollisena vallankumouksena, joka mullistaa koko ihmiskunnan historian. Asiaan liittyy varmasti yliarviointia sekä nykytiedon valossa mahdottomiakin odotuksia. Ensimmäiset tekoälysovellukset ovat kuitenkin kuin varkain löytäneet jo tiensä jokapäiväiseen elämäämme. Netissä chattaillaan asiakaspalvelubottien kanssa ja jokaisesta älypuhelimesta löytyy hahmon- ja puheentunnistusta.

Erillisverkkojen erityistehtävä on alkujaan ollut turvallisuustoimijoiden yhteistyön mahdollistavien tietoliikenneverkkojen tarjoaminen. Syntyhetken tehtävämäärittelystä yhtiön toiminta on kehittynyt turvallisuustoimijoiden tarpeiden, tehtävien hoidon ja yhteistyön murroksen mukaisesti kohti uudentyyppisiä palveluita.

Erillisverkkojen asiakkaiden toiminnan luonne asettaa tuotettaville palveluille ja tietojärjestelmille vaatimuksia, jotka poikkeavat merkittävästi suurimmasta osasta kuluttaja- ja yrityspalveluita. Turvallisuustoimijoiden muun muassa saatavuudelta ja tiedon suojaamiselta edellyttämä taso on markkinoilla olevia ratkaisuja merkittävästi vaativampi. Internettiin tai kaupallisiin pilvipalveluihin ei voida luottaa, jos palvelu on turvallisuustoimijalle kriittinen.

Ensimmäinen tekoälystrategiamme on valmis. Kiitos asiakkaillemme, jotka osallistuivat sen laatimiseen antamalla näkemyksensä tarpeistaan. Yksi strategiatyön tulos oli vahvistunut käsitys, että  turvallisuustoimijoiden jaettu data on oleellinen menestystekijä tekoälyn hyödyntämisessä. Juuri tämän vuoksi haluamme jatkaa kehitystyötämme tiiviissä yhteistyössä eri turvallisuustoimijoiden kanssa.

Pääset tutustumaan tekoälystrategiaamme täällä >>

Antti Kauppinen, yksikönpäällikkö

antti.kauppinen@erillisverkot.fi
040 866 8582