alkuun

Virve 2 Ryhmäpuhe viranomaisesittelyssä: hanke etenemässä asiakastestauksiin  

Viranomaisviestintää uudistavien Virve 2 -palvelujen rakentamisessa on saavutettu useita virstanpylväitä syksyn 2022 aikana. Hanke on asteittain siirtymässä asiakastestaus- ja migraatiovaiheeseen. 
dataliittymä ryhmäpuhelu virve 2

Laajakaistaista Virve 2 -ryhmäpuhelua päästiin esittelemään viranomaistoimijoille Erillisverkkojen Asiakas- ja Teknologiapäivässä lokakuun lopulla. Sovellus mahdollistaa viranomaisten tietoturvalliset ryhmäpuhelut siirtymävaiheessa nykyisen Virve-viranomaisverkon ja uuden laajakaistaisen Virve 2 -palvelun päätelaitteiden välillä.

Tämä oli historiallinen hetki suomalaisessa viranomaisviestinnässä.

Ryhmäpuheen esittelyssä Hätäkeskuslaitoksen sovellusasiantuntija Minna Ylinen soitti yhdessä liiketoimintajohtaja Jarmo Vinkvistin kanssa ryhmäpuhelun Erillisverkkojen hallintakeskuksen ja   Hätäkeskuslaitoksen kesken. Yhteys testilaitteella todettiin hyvin toimivaksi ja kuulijakunta palkitsi kehittäjät voimakkailla aplodeilla.

”Tämä oli historiallinen hetki suomalaisessa viranomaisviestinnässä. Demo oli myös kannustava saavutus kaikille kehitystyöhön osallistuneille Erillisverkoissa ja kumppaneidemme parissa. Hätäkeskuslaitoksen johto kysyikin sosiaalisessa mediassa klassisen osuvasti: missä olit silloin, kun ensimmäinen julkinen ryhmäpuhelu Virve 2 -palvelussa soitettiin 27.10. 2022 noin kello 13.20”, iloitsee liiketoimintajohtaja Jarmo Vinkvist.

Uusi liittymä tarjolle etuoikeutettuun dataliikenteeseen

Virve 2 -hankkeen hankejohtaja Ari Toivonen muistuttaa, että olemme Suomessa kriittisen viestinnän kehittäjien etujoukoissa maailmanlaajuisesti. Erillisverkot pääsee ensi vuonna aloittamaan laajemmin asiakkaiden kanssa tehtävää siirtymäkauden ryhmäpuheluiden testaamista. Tulosten ja toimintavarmuuden myötä hankkeessa edetään ensimmäisiin käyttöönottoihin lähivuosina.

Ryhmäpuhelun mahdollistavat keskeiset tietojärjestelmät ja radioverkkoliitynnät ovat valmistuneet hankkeen ensimmäisessä vaiheessa 2020-2022. Erillisverkot on myös tuomassa asiakkaidensa käyttöön vuoden 2022 aikana täysin uuden Virve 2 Data -liittymän, jonka avulla dataliikenne on mahdollista tietoturvallisesti ja viranomaisten etuoikeustoiminteita käyttäen.

Lisätietoja

viestinta@erillisverkot.fi