alkuun

Lehdistötiedote: Viranomaisverkko Virve varmistaa turvallisuustoimijoiden välisen viestinnän huippukokouksen aikana

Suomen Erillisverkot varautuu monikymmenkertaiseen viranomaisverkko Virven kuormitukseen normaaliin verrattuna Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien tapaamisen aikaan. Viranomaisverkon peittävyys varmistetaan keskeisissä kohteissa, kuten tapahtumapaikoilla ja hotelleissa, joissa huippuvieraat yöpyvät. Pääkaupunkiseudulle on tuotu siirrettäviä tukiasemia, jotka saadaan kuljetettua helposti sinne, missä lisäkapasiteettia tarvitaan. Hotellien maanalaisten tilojen, esimerkiksi autotallien osalta verkkoa vahvistetaan tarvittaessa sisäpeittoratkaisuilla. Verkon tehokasta käyttöä edistää myös viranomaisten viestikuri, jonka mukaisesti viestintä pidetään lyhyenä ja ytimekkäänä.

 ”Varmistamme, että Virve toimii moitteetta ja takaa toimivan yhteistyön tapahtuman turvallisuudesta vastaavien tahojen välillä. Yksi taustatekijä Helsingin valikoitumisella huippukokouksen sijaintipaikaksi on se, että Suomi on turvallinen ja toimiva maa. Osa tätä on viranomaisten toiminnan tehokkuus, erinomainen yhteistyö viranomaisten kesken sekä kehittyneet viestintä- ja tilannekuvajärjestelmät”, kertoo Viranomaisverkko Virven liiketoimintajohtaja Jarmo Vinkvist.

Helsinki on ennenkin isännöinyt Yhdysvaltain ja Venäjän johtajien tapaamisia, muun muassa vuosina 1975, 1990 ja 1997. Tuolloin turvallisuusympäristö oli hyvin erilainen ja viranomaisyhteistyö on ottanut noista ajoista valtavia harppauksia.

”Vielä vuosituhannen vaihteeseen asti viranomaisilla oli jopa 50 erillistä, analogista verkkoa, eikä viranomaisten välinen toiminnan koordinointi ollut yhtä toimivaa kuin nykyään. Nykyinen yhteinen Virve-verkko mahdollistaa entistä sujuvamman yhteistoiminnan ja Suomesta onkin tullut edelläkävijä turvallisuustoimijoiden yhteistyössä”, Jarmo Vinkvist summaa.

Huippukokouksen aikaisen turvallisuuden varmistamiseen osallistuu moni viranomaistaho. Virve-viranomaisverkko on muun muassa poliisin, pelastuslaitoksen, rajavartioston, puolustusvoimien ja muiden tapahtuman turvallisuutta varmistavien tahojen ensisijainen viestintäväline. Virve-verkko mahdollistaa myös sen, että toimijat voivat keskustella yli organisaatiorajojen yhteisissä puheryhmissä ja näin koordinoida yhteistoimintaa tehokkaasti.

Lisätietoa antavat

–        Jarmo Vinkvist, liiketoimintajohtaja, Suomen Erillisverkot -konserni, puh. 040 501 5195
–        Harri Hilden, radiopalveluiden osastopäällikkö, Suomen Erillisverkot -konserni,
puh. 040 866 8582
–        Janne Koivukoski, sisäministeriön pelastusylijohtajan sijainen, valmiusjohtaja, puh. 0500 478 252

Lisätietoa Virve-Viranomaisverkosta: Virve Fact Sheet

Press release:
Virve administrative security radio network ensures communications between safety operators during the Trump-Putin summit