alkuun

Henkilöstökysely 2023: Työntekijöiden ääni kuuluu Erillisverkoissa – merkittäviä parannuksia työntekijäkokemuksessa

Erillisverkkojen vuosittaisen henkilöstökyselyn sato on tänä vuonna ilahduttavaa luettavaa. Tulokset ovat parantuneet merkittävästi kautta linjan, ja vastausprosentti on pysynyt erittäin hyvänä. Miten näihin lukuihin on päästy?
henkilöstö työntekijäkokemus

Erillisverkkolaiset viihtyvät työssään, käy ilmi tuoreesta henkilöstökyselystä. Kaikki kyselyn tunnusluvut ovat nousseet edellisvuosista: Muun muassa kokonaistyytyväisyys oli tänä vuonna 80, kun vuonna 2022 sama luku oli 73. Työntekijöiden suosittelua mittaava eNPS-nettosuosittelu oli puolestaan tasolla +23, joka on 19 yksikköä parempi kuin viime vuonna.

Tuloksissa nousevat erityisen vahvasti esiin mielekkäät työtehtävät sekä se, että Erillisverkoissa on hyvä henki sekä osaavat ja ammattitaitoiset kollegat, jotka ovat avuliaita ja motivoituneita. Myös avoimia kommentteja ja kehitysehdotuksia saatiin tänä vuonna runsaasti – yhteensä yli 50 sivua.

”Viisaus asuu työntekijöissämme, ja siksi on erityisen hienoa, että henkilöstökyselyyn on vastannut valtaosa erillisverkkolaisista. Meillä tehdään monenlaista työtä, eikä vastaaminen ole kaikissa työnkuvissa välttämättä helppoa. 84 prosentin vastausprosentilla voimme pitää tuloksia hyvinkin luotettavina”, Erillisverkkojen henkilöstöpäällikkö Susanna Viljanen kertoo.

Tuloksia ei paranneta yhdellä sirkustempulla

Tulokset eivät ole parantuneet vahingossa, vaan niiden eteen on tehty järjestelmällisesti töitä. Aiempina vuosina annettua palautetta on kuunneltu, ja sen pohjalta on kehitetty muun muassa työntekijäkokemusta, yhteisöllisyyttä, esihenkilötyötä ja työnantajamielikuvaa.

Erillisverkkojen henkilöstöpäällikkö istuu nojatuolissa kahvikuppi kädessään.
Erillisverkkojen henkilöstöpäällikkö Susanna Viljanen: ”Henkilöstön tyytyväisyyttä ja työhyvinvointia ei paranneta yhdellä sirkustempulla, vaan määrätietoisella ja tasaisella kehitystyöllä.”

Aikaisempien kyselyjen perusteella henkilöstö koki myös tarvetta esimerkiksi yhteisöllisyyden vahvistamiselle. Tähän reagoitiin järjestämällä henkilöstöpäiviä, joissa eri puolella Suomea työskentelevät erillisverkkolaiset pääsivät tutustamaan toisiinsa. Viljasen mukaan nämä ovat olleet työntekijöille tärkeitä yhteishenkeä vahvistavia tapahtumia.

”Henkilöstön tyytyväisyyttä ja työhyvinvointia ei paranneta yhdellä sirkustempulla, vaan määrätietoisella ja tasaisella kehitystyöllä. Tässä työssä ei voi minusta olla koskaan valmis – seuraava askeleemme on jatkaa ja vahvistaa toimivia ja hyväksi havaittuja asioita sekä viedä useammalta vastaajalta tulleita kehitysideoita eteenpäin”, Viljanen summaa.

Erillisverkkojen henkilöstökysely 2023

  • Kaikille Erillisverkkojen työntekijöille suunnattu vuosittainen henkilöstökysely toteutettiin elo-syyskuun taitteessa.
  • Kysely on toteutettu vuodesta 2021 lähtien uudella tavalla, jossa tietyn kysymyspatteriston sijaan vastaaja saa itse valita, mitä itselleen merkityksellisiä asioita haluaa arvioida.
  • Kyselyssä on lisäksi paljon tilaa avoimille kommenteille ja kehitysehdotuksille.

Erillisverkkojen henkilöstöpäällikkö Susanna Viljanen istuu nojatuolissa kahvikuppi kädessään.

Susanna Viljanen

Henkilöstöpäällikkö susanna.viljanen@erillisverkot.fi