alkuun

Erillisverkot tyytyväinen päätelaitetietopyynnön tuloksiin: yhteenveto saatavilla

Erillisverkot on julkaissut yhteenvedon havainnoista, jotka perustuvat Virve 2.0 -päätelaitteiden tietopyyntöön (RFI) syyskuussa 2020. Yhteenveto on koottu saatujen vastusten ja niihin liittyvien jatkokeskustelujen pohjalta.
tietopyyntö virve-päätelaite

Tietopyynnön ensisijaisena tavoitteena oli selvittää, minkä tyyppisiä laitteita valmistajat aikovat tuottaa ja miten ne voisivat vastata Virve 2.0 -käyttäjien tarpeisiin.

”Uskomme, että yhteenveto antaa melko tarkan kuvan 3 GPP-perusteisten toimintokriittisten päätelaitteiden nykytilanteesta ja teollisuuden lähitulevaisuuden suunnitelmista. Odotamme kehityksen olevan näillä markkinoilla nopeaa, ja siksi jokainen taho, joka jatkossa julkaisee vastaavanlaisen tietopyynnön, todennäköisesti saa meidän vastauksistamme poikkeavia tuloksia”, sanoo kehityspäällikkö Ari Toivonen.

Erillisverkot oli tyytyväinen saadessaan tietopyyntöön yhteensä 22 vastausta lähinää teollisuudelta ja sitä tukevilta testausorganisaatioilta eri puolilta maailmaa. Suurin osa vastauksista kattoi rajoitetun osan RFI:n koko laajuudesta kunkin vastaajan omien kiinnostuksen kohteiden ja kyvykkyyksien mukaisesti.

”Olemme erittäin kiitollisia saaduista vastauksista ja toivomme, että tämä yhteenveto kiinnostaa vastaavia hankkeita muissa maissa. Tästä saamamme näkemys on hyvä perusta päätelaitteiden hankinnan käynnistämiseksi myöhemmin tänä vuonna ”, tiivistää kehityspäällikkö Ari Toivonen Erillisverkoilta.

Lisätiedot:

Ari Toivonen, kehityspäällikkö, 40 626 8231, ari.toivonen@erillisverkot.fi

Linkki tietopyynnön englanninkieliseen yhteenvetoon