alkuun

Asiakastiedote: Virve siirtyy uuteen teknologiaan 2020-luvulla: uusia palveluja puheen ja lyhytsanomaviestien rinnalle

Virve varmistaa viranomaisten ja turvallisuustoimijoiden viestintää ja yhteistyötä myös tulevaisuudessa. Uusi teknologia mahdollistaa liikkuvan kuvan ja datan siirron Virve-verkossa arviolta vuodesta 2022 alkaen. Tetra-teknologiaan pohjautuva Virve jatkaa uuden verkon rinnalla ainakin vuoteen 2025 asti.

Uudet teknologiat mahdollistavat Virven kehityksen. Virven siirtyminen laajakaistaiseksi palveluksi tukee käyttäjien tarpeita: esimerkiksi onnettomuustilanteessa videokuvan lähettäminen varmasti ja turvallisesti on kohta mahdollista.

Virve 2.0 -hankkeen ensivaiheessa toteutetaan turvallisuuskriittisille toimijoille etuoikeutettu mobiililaajakaistapalvelu

Etuoikeus tarkoittaa, että Virve-käyttäjien palvelun saatavuus ja laatu varmistetaan myös verkon ruuhkatilanteissa. Tällöin viranomaisten Virve-liittymät ovat etusijalla suhteessa muihin käyttäjiin. Erilaiset massatapahtumat ovat tilanteita, joissa verkon ruuhkautuminen on tyypillistä.

Hankkeen toisessa vaiheessa Virve-verkon käyttäjille tarjotaan viranomaisvaatimukset täyttäviä Virve 2.0 -sovelluksia, joiden avulla nykyisen Virven kriittinen puheliikenne voidaan korvata.

Erillisverkot toteuttaa turvallisuuskriittisille toimijoille toimintavarman mobiililaajakaistapalvelun yhdessä vuoden 2019 aikana kilpailutettavan kaupallisen operaattorin kanssa. Viranomaisten ja muiden Virve-verkon käyttäjien vaatimukset ja tarpeet huomioidaan uudistuksessa tarkasti.

Lakimuutoksilla turvataan viranomaisten kriittisen viestinnän asema

Virven kehittäminen asteittain laajakaistaiseksi tuli mahdolliseksi, kun tasavallan presidentti vahvisti lain sähköisen viestinnän palveluista 18.1.2019. Helmikuun alussa voimaan astuva laki on edellytys turvata Virven asema maailman parhaana viranomaisverkkona.

Lisätietoja:

Jarmo Vinkvist, liiketoimintajohtaja, Suomen Erillisverkot -konserni
puh. 040 501 5195, etunimi.sukunimi@erillisverkot.fi

Antti Kauppinen, osastopäällikkö, Suomen Erillisverkot -konserni
puh. 040 866 8582, etunimi.sukunimi@erillisverkot.fi