alkuun

Virve-verkon Tetra-teknologia on edelleen turvallinen

viranomaisverkko viranomaisviestintä virve

Virve-verkon Tetra-teknologiaa koskevat haavoittuvuuslöydöt eivät uhkaa viranomaisviestinnän luottamuksellisuutta Suomessa. Kolme tutkijaryhmän aiemmin esille nostamasta viidestä haavoittuvuudesta koskee Virve-verkkoa, ja niiden osalta on  ryhdytty korjaaviin toimiin. Erillisverkkojen tiedon mukaan haavoittuvuuksia ei ole hyödynnetty.

Erillisverkot on tiedottanut asiakkailleen haavoittuvuuksista ja antanut ohjeistuksen, kuinka haavoittuvuudet ovat korjattavissa. Keskeisille käyttäjäorganisaatioille on lisäksi esitelty tietoja lisätoimista, joilla verkon salausta voidaan tarvittaessa vahvistaa. Tutkijoiden keskeisin algoritmiin liittyvä löydös ei koske Virve-verkkoa, jossa käytetään TEA2-algoritmia.

Testaus- ja käyttöönottovaiheessa olevan Erillisverkkojen Virve 2 -viranomaisviestintä- palvelun laajakaistateknologia ei sisällä nyt löydettyjä haavoittuvuuksia.

Virve-viranomaisverkko on tilannejohtamisen työkalu, joka auttaa viranomaisia ja muita turvallisuustoimijoita viestimään tehokkaasti ja turvallisesti. Nykyisen Virven maanlaajuinen verkko valmistui vuonna 2002. Radioverkko kattaa koko Suomen aluevesineen sekä Suomenlahden merialueen. Virve oli maailman ensimmäinen maanlaajuinen, viranomaisten ja muiden turvallisuustoimijoiden käyttöön rakennettu Tetra-verkko.

Hollantilainen Midnight Blue -tutkijaryhmä (NL Foundation) on esitellyt globaalin Tetra-teknologian haavoittuvuuslöydöksiään Black Hat -konferenssissa 9.8. Yhdysvalloissa.

Lisätietoja:

Tetra-teknologian globaalin standardointijärjestön (ETSI) ja alan etujärjestön (TCCA) lausunto haavoittuvuuslöydöksistä (englanninkielinen).

Virve-verkon järjestelmätoimittaja Airbus Defence and Spacen tiedote.

Timo Lehtimäki, toimitusjohtaja, Suomen Erillisverkot -konserni, puh. 050 514 8286

viestinta@erillisverkot.fi