alkuun

Erillisverkkojen vastuullisuus vahvistuu: ympäristöpolitiikka, päästötavoitteet ja Green Office -sertifiointi edistävät hiilineutraaliutta

Erillisverkkojen vastuullisuusstrategian mukainen työ ympäristön ja ilmaston hyväksi etenee. Yhtiön hallitus on vahvistanut ympäristöpäämäärämme ja teimme ensimmäisen GHG-protokollan mukaisen päästölaskennan. Toteutamme tavoitteitamme muun muassa Green Office -ympäristöohjelman avulla, jossa saavutimme vastikään ensimmäisen sertifiointimme.
Green Office kestävä kehitys vastuullisuus

Ympäristöpäämäärissämme korostuvat kestävä energiankulutus, omien kasvihuonepäästöjen pienentäminen ja jätteiden vähentäminen. Energiatehokkuuslain vaatimusten täyttäminen sekä energiatehokkuuden parantaminen kannattavasti ovat keskeinen osa vastuullisuus- ja ilmastotyötämme. Jätteen vähentämisen painopisteenä on sähkö- ja elektroniikkaromu.

Oman toiminnan ympäristövaikutuksiin paneutumalla vähennämme hiilijalanjälkeämme. Samalla edistämme asiakkaidemme ja koko yhteiskunnan hiilikädenjälkeä digitalisaation keinoin.

Päästölaskenta tukemaan vähentämistä
Ensimmäisessä GHG-protokollan mukaisessa päästölaskennassa Erillisverkkojen päästöjen kokonaismääräksi laskettiin noin 23 tonnia CO2e:tä. Tulos edustaa ict-toimialan normia.

Tavoitteemme on lähestyä päästöissä nollaa vuoteen 2035 mennessä. Välitavoitteenamme on, että päästömme ovat jo vuonna 2025 merkittävästi pienempiä kuin vuonna 2020.

Päästöjen vähentäminen painottuu alkuun Scope 1 ja 2 -päästöjen eli oman toiminnan suorien kasvihuonepäästöjen ja muilta toimijoilta ostetun sähkön ja kaukolämmön tuotannosta syntyvien epäsuorien päästöjen vähentämiseen.

Green Office -sertifiointi päätoimipaikallemme
Yhtenä osana ympäristöohjelmamme toteuttamista liityimme World Wildlife Fundin (WWF) Green Office -ohjelmaan vuonna 2020. Päätoimipaikkamme Espoon toimistotilat ja ympäristötoimemme auditoitiin syyskuussa 2021.

”Myönnetty sertifikaatti on ennen kaikkea todiste siitä, että olemme Erillisverkoissa sitoutuneet jatkuvaan parantamiseen ja ympäristötoimenpiteemme on arvioitu vasten ulkoisia kriteerejä. Vastuullisuutemme ydin on tuottaa turvallisuuskriittisen toiminnan ict-palvelut tehokkaasti sidosryhmillemme ja siten pienentää koko yhteiskunnan hiilikädenjälkeä. Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittavia palveluita”, kertoo vastuullisuuspäällikkö Mari Suokari.

Lue lisää
Erillisverkkojen vastuullisuudesta ja toiminnasta vastuullisuusraportistamme
Erillisverkkojen vastuullisuusohjelmasta
WWF:n Green Office -ympäristöohjelmasta

Lisätietoja
Mari Suokari

Mari Suokari

Vastuullisuuspäällikkö Suomen Erillisverkot -konserni mari.suokari@erillisverkot.fi