alkuun

Erillisverkkojen Muutosohjelma etenee, yhteistoimintamenettely päättynyt

Erillisverkkojen Muutosohjelman ensimmäinen vaihe on valmistunut ja yhteistoimintamenettely on päättynyt. Uusi toiminnallinen organisoitumismalli astuu voimaan vuoden 2021 alussa. Samalla selvitystyö turvallisuusverkon kokonaistoimintamallista jatkuu.
Muutosohjelma Muutosohjelma 2020–2023 turvallisuusverkko

Erillisverkkojen Muutosohjelman 2020–2023 tavoitteena on tuottaa palveluja turvallisuustoimijoille aiempaakin vaikuttavampina kokonaisratkaisuina.

Syksyn aikana Erillisverkot on tarkastellut organisaatiorakennetta, tehtäviä ja prosesseja. Leijonaverkot oy:n ICT-tuotanto keskitetään emoyhtiöön ja Deltagon-liiketoiminta yhtiöitetään vuoden vaihteessa sekä joitakin tehtäviä uudelleen organisoidaan konsernin sisällä.

Erillisverkkojen iso muutosprosessi tarkoitti myös yhteistoimintaneuvotteluja henkilöstön kanssa. Konsernissa lakkautetaan yhteensä kahdeksan tehtävää ja määräaikaistetaan kaksi tehtävää.

”Olemme tehneet kuluneen vuoden aikana mittavan ja kriittisen kokonaistarkastelun kaikista palveluistamme ja toiminnoistamme. Muutosohjelmamme keihäänkärki on koko ajan ollut asiakkaiden ja sitä kautta koko suomalaisen yhteiskunnan palveleminen entistä paremmin. Meillä on tahtotila laajentua koko yhteiskunnan turvallisen viestinnän mahdollistajaksi, takaajaksi ja turvaajaksi sekä suunnannäyttäjäksi”, Erillisverkkojen toimitusjohtaja Timo Lehtimäki sanoo.

Valtiovarainministeriö selvittää turvallisuusverkon toimintamallia

Valtiovarainministeriö, joka ohjaa turvallisuusverkkotoimintaa (TUVE) on käynyt läpi Erillisverkkojen muutosohjelmaa ja tehnyt aiheesta oman tiedotteensa. Valtiovarainministeriö on päättänyt selvittää turvallisuusverkon nykyisen kokonaistoimintamallin toimivuutta. Erillisverkkojen näkökulmasta valtiovarainministeriön selvitys toimintamallista ripeällä aikataululla on hyvä.

Erillisverkkojen Muutosohjelma etenee valtiovarainministeriön selvityksen rinnalla aiemman suunnitelman mukaisesti. Entistä paremman asiakaskokemuksen lisäksi tavoitteena on toiminnallinen ja taloudellinen tehokkuus sekä parempi kyky kehittää palveluita turvallisuustoimijoiden tarpeisiin.

Erillisverkot turvaa asiakkaiden palvelut muutosvaiheessa täysimääräisesti.

Lisätietoja
Timo Lehtimäki, toimitusjohtaja, Suomen Erillisverkot -konserni
050 514 8286,timo.lehtimaki@erillisverkot.fi

Ara Haikarainen, muutosjohtaja, Suomen Erillisverkot -konserni
050 557 7590, ara.haikarainen@erillisverkot.fi